Gelinim Mutfakta Falafel Tarifi: Falafel Nedir? Nasıl Yapılır?

Gelin kaynana yarışının sürdüğü Gelinim Mutfakta programı yeni güne başladı. 26 Eylül Salı günü kahvesini alıp televizyonlarının başına geçen izleyiciler Kanal D'nin rekortmen yapımı Gelinim Mutfakta izlemeye başaladı. Günün yemeği Falafel oldu. İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Falafel tarifi..

Gelinim Mutfakta Falafel Tarifi: Falafel Nedir? Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta Falafel Tarifi: Falafel Nedir? Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta maratonunda haftanın ikinci yayını başladı. Milyonları ekran başına çivileyen gelin kaynana yarışmasında günün yemeği belli oldu. 26 Eylül Salı günü en güzel Falafel tabağını hazırlayan gelin çeyrek altına kavuşacak. Gelinler yarışacak, önce Nursel Ergin daha sonra da kayınvalideler yemekleri tadacak. Gelinlerinin tabağını bulan kaynana 5 puanla gelinine çeyrek altın kazandıracak. 26 Eylül Salı günü televizyon başına geçen izleyicilerin kağıdı kalemi hazırsa Falafel tarifine geçiyoruz..

GELİNİM MUTFAKTA FALAFEL TARİFİ

Falafel, Orta Doğu mutfağında nohut, bakla veya her ikisinin birlikte top veya köfte şekline getirilip derin yağda kızartılmasıyla yapılan yemektir. Genellikle pita, somun ekmek veya tabun ekmeği içinde servis edilir.

Malzemeler:

2 su bardağı kuru nohut (bir gece önceden suda bekletin)

1 orta boy soğan, doğranmış

3-4 diş sarımsak

3 yemek kaşığı taze kıyılmış kişniş

3 yemek kaşığı taze kıyılmış maydanoz

1,5 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kırmızı biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kabartma tozu

4-6 yemek kaşığı un

Sıvı yağ (kızartma için)

Gelinim Mutfakta Falafel Tarifi: Falafel Nedir? Nasıl Yapılır? - Resim : 1

Yapılışı:

Önceden suda bekletilmiş nohutları iyice süzün.

Nohutları, soğanı, sarımsağı, kişnişi, maydanozu, tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biberi bir mutfak robotuna koyun. Karışım pürüzsüz oluncaya kadar mutfak robotunda çekin.

Kabartma tozunu ve gerektiği kadar unu ekleyin. Hamur kıvamında bir karışım elde edene kadar tekrar mutfak robotunda karıştırın.

Karışımı buzdolabında yaklaşık 1-2 saat kadar dinlendirin. Bu falafelin daha iyi şekil almasına yardımcı olur.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak veya hafif yassı şekiller yapın.

Büyük bir tavada ya da derin bir tencerede yağı kızdırın. Falafel toplarını altın rengi olana kadar kızartın.

Fazla yağını almak için kızaran falafel toplarını havlu kağıdın üzerine alın.

Falafeli, yoğurtlu veya tahinli sosla birlikte sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Ayrıca pita ekmek içerisinde, salata ve turşu ile birlikte de tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!