Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni hafta maratonu başladı. Aslı Hünel’in sunumuyla ekran macerasına devam eden yemek yarışmasında günün yemeği Fasülye Diblesi oldu. Karadeniz yöresinin dillere destan lezzeti Fasülye Diblesi yapmak için tezgah başına geçen gelinler hünerlerini sergiledi. En leziz ve pratik Fasülye Diblesi yapımı için sizleri bilgilendireceğiz. İşte 30 Eylül Gelinim Mutfakta Fasülye Diblesi tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA FASULYE DİBLESİ TARİFİ
MALZEMELER
1 kg fasulye
1 adet büyük soğan
2 adet büyük domates
1 çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı sıcak su
Karabiber
Pul biber
Tuz
FASULYE DİBLESİ NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Fasulye Diblesi için fasulyeleri küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Ardından soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayın. Tencereye sıvı yağ alıp kızdırın. Ardından soğanları içine ekleyip pişirin.
Üzerine fasulyeyi koyup kavurun. Ardından domatesleri ve baharatları ekleyip dibleyi karıştırın. En son pirinci ve suyu ekleyip harmanlayın. Deneyenlere afiyet olsun..