Gelinim Mutfakta Gaziantep Usulü Etli Kuru Dolma Tarifi! Etli Kuru Dolma Nasıl Yapılır? 25 Mart Gelinim Mutfakta Gaziantep Usulü Etli Kuru Dolma Malzemeleri

Hafta içi çeyrek altın, hafta finalinde 10 altın bilezik dağıtan Gelinim Mutfakta yeni bölüm lezzeti Gaziantep Usulü Etli Kuru Dolma oldu. Dillere destan lezzetiyle odak noktası olan Etli Kuru Dolma nasıl yapılır merak edildi. İşte 25 Mart Gelinim Mutfakta Gaziantep Usulü Etli Kuru Dolma tarifi..

Gelinim Mutfakta Gaziantep Usulü Etli Kuru Dolma Tarifi! Etli Kuru Dolma Nasıl Yapılır? 25 Mart Gelinim Mutfakta Gaziantep Usulü Etli Kuru Dolma Malzemeleri

Her gün saatler 13.30 olduğunda yayına giren Gelinim Mutfakta yeni bölüm başladı. 25 Mart 2024 Pazartesi günü Kanal D ekranında yayına giren Gelinim Mutfakta 1441. bölüm yıldızı Gaziantep Usulü Etli Kuru Dolma oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Gaziantep Usulü Etli Kuru Dolma malzemeleri ve yapımına dair detaylar geldi. Peki, Gaziantep Usulü Etli Kuru Dolma nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Gaziantep Usulü Etli Kuru Dolma tarifi..

Gelinim Mutfakta Gaziantep Usulü Etli Kuru Dolma Tarifi! Etli Kuru Dolma Nasıl Yapılır? 25 Mart Gelinim Mutfakta Gaziantep Usulü Etli Kuru Dolma Malzemeleri - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA GAZİANTEP USULÜ ETLİ KURU DOLMA TARİFİ

MALZEMELER:

10 kuru patlıcan

10 kuru biber

İçi için:

3 büyük kuru soğan

1 büyük kase pirinç

300 gr küçük doğranmış et

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı biber salçası

1 demet maydanoz

Sıvı yağ

Pul biber

Karabiber

Tuz

Gelinim Mutfakta Gaziantep Usulü Etli Kuru Dolma Tarifi! Etli Kuru Dolma Nasıl Yapılır? 25 Mart Gelinim Mutfakta Gaziantep Usulü Etli Kuru Dolma Malzemeleri - Resim : 2

Üzeri için:

4 yemek kaşığı tane sumak

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

2 su bardagı sıcak su

Tuz

GAZİANTEP USULÜ ETLİ KURU DOLMA NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Gaziantep usulü etli kuru dolma için tane sumağın üzerine bir su bardağı sıcak su dökün. Tencerede su kaynatıp kuru biber ve patlıcanları haşlayın.

Kuru soğan ve maydanozu doğrayın. Karıştırma kabına soğan, maydanoz, salça, sıvı yağ, doğranmış et, yıkanmış pirinç, baharatlar ve tuz ekleyip karıştırın.

Dolma içini kuru biber ve patlıcana bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurup tencereye dizin.

Sumağı süzgeçten geçirip dolmanın üzerine dökün. Sıvıyağ ile domates ve biber salçasını kavurup içine sıcak su ve tuz ekleyin.

Kaynamaya başlayınca altını kısıp üzerine nar ekşisi dökün. Deneyenlere afiyet olsun..