Kanal D ekranını takip eden izleyicilerin favori programı Gelinim Mutfakta yeni bölüm geldi. 6 Aralık Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1273. bölümde Güllaç Şöbiyet yapımı başladı. 4 gelinin bugünkü ödevi olan Güllaç Şöbiyet araştırmaları hızlandı. Hafta içi her gün saat 13.00’da yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışında günün lezzeti Güllaç Şöbiyet tarifi verildi. Gelinim Mutfakta izleyicileri bir yandan yeni bölüme odaklanırken bir yandan da bugünün tarifi Güllaç Şöbiyet nasıl yapılır incelemeye başladı. Peki, sütlü tatlıların yıldızı Güllaç Şöbiyet nasıl yapılır? İşte 6 Aralık Gelinim Mutfakta Güllaç Şöbiyet tarifi..
6 ARALIK GELİNİM MUTFAKTA GÜLLAÇ ŞÖBİYET TARİFİ
MALZEMELER:
6 adet güllaç yaprağı
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un(
3 yemek kaşığı şeker
Vanilya
Güllacı ıslatmak için 2 su bardağı kaynar süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Vanilya
YAPILIŞI:
Şerbeti için su ve şekeri kaynatıp limon ekleyin, 10 dakika kadar daha kaynatıp vanilya ekleyin.
Derin bir tencerede krema için irmik, nişasta ve unu ekleyin. Sütü azar azar ekleyip ocağa alın.
İndirmeye yakın vanilya ekleyip soğumasını bekleyin. Güllaçları ikiye kesip her bir yaprağı tepsinin içinde kaynar sütle ıslatın.
Islattıktan sonra sıvı yağ serpiştirip kenarlarından katlayın. Orta kısma muhallebiden döküp muska şeklinde sarın.
Yağlı fırın tepsisine yerleştirin. Tümünü bu şekilde sardıktan sonra artan yağı üzerlerine gezdirin.
180 derecede üzerleri iyice kızarana kadar bekletin. Kızaran tatlıları fırından çıktıktan sonra ılık şerbeti dökün.
Soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun..