GELİNİM MUTFAKTA HATAY KATMERİ TARİFİ: Hatay Katmeri Nasıl Yapılır? 5 Nisan Gelinim Mutfakta Hatay Katmeri Malzemeleri

Bir haftanın daha sonu gelen Gelinim Mutfakta 1360. bölüm başladı. 5 Nisan Cuma günü yayınlanan Gelinim Mutfakta son bölüm gelinler maharetlerini konuşturdu. Gelinim Mutfakta Hatay Katmeri tarifi araştırıldı. Peki, Hatay Katmeri nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Hatay Katmeri tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA HATAY KATMERİ TARİFİ: Hatay Katmeri Nasıl Yapılır? 5 Nisan Gelinim Mutfakta Hatay Katmeri Malzemeleri

Gelinim Mutfakta Hatay Katmeri tarifi merak eden izleyiciler ekran başındaki yerine yerleşti. Her gün yeni bölümüyle Kanal D ekranında yayına giren Gelinim Mutfakta yarışmasında 10 altın bilezik için gelinler ter döktü. Puanların birbirine çok yakın olduğu Gelinim Mutfakta 1360. bölüm Hatay Katmeri yapan gelinler çeyrek altın için yarıştı. Peki, Hatay Katmeri nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Hatay Katmeri tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA HATAY KATMERİ TARİFİ: Hatay Katmeri Nasıl Yapılır? 5 Nisan Gelinim Mutfakta Hatay Katmeri Malzemeleri - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA HATAY KATMERİ TARİFİ

MALZEMELER:

3 adet baklavalık yufka

4 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

4 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı kaymak

HATAY KATMERİ NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Hatay Katmeri için önce bir kat yufkayı serip erittiğiniz tereyağını sürün. Ardından ikinci kat yufkaya aynı işlemi uygulayın.

Ardından 3. Kat yufkaya önce fıstık sonra kaymak ardından şeker koyup zarf şeklinde kapatın. Tavada ısıttığınız tereyağını sürün.

Katmeri pişirirken diğer tarafına da tereyağı sürün. Nar gibi kızaran Hatay katmerinin üzerine kaymak koyup afiyetle yiyin. Deneyen herkese afiyet olsun..