Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gelinim Mutfakta İslim Kebabı Tarifi: İslim Kebabı Yanına Ne Gider? İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta macerası haftanın dördüncü gününü İslim Kebabı ile açtı. 30 Kasım Perşembe günü ekrana gelen altın yarışmasında günün yemeği İslim Kebabı oldu. Tadına doyum olmayan İslim Kebabı malzemeleri ve yapımına dair bilgiler geldi. İşte Gelinim Mutfakta İslim Kebabı tarifi..

Gelinim Mutfakta macerası haftanın

Kanal D Gelinim Mutfakta yeni bölümün yıldızı İslim Kebabı oldu. 30 Kasım Perşembe günü 1269. bölümle izleyici karşısına çıkan Gelinim Mutfakta yayınında İslim Kebabı yapıldı. Gelinim Mutfakta yeni bölümde gelinlerin ödevi olan İslim Kebabı nasıl yapılır merak edildi. Sunucu Nursel Ergin’in sunumuyla ekrana gelen Gelinim Mutfakta yeni bölümde İslim Kebabı tarifi verildi. Ekran başındaki izleyiciler İslim Kebabı yapımına başladı. İşte merak edilen Gelinim Mutfakta İslim Kebabı tarifi..

İSLİM NE DEMEK?

İslim, gücünden yararlanmak için elde edilen buhar veya istim anlamına gelir. Dilimizde sık sık kullanılan İslim kelimesinin anlamı gücünden yararlanılmak için yapılan buhar anlamına gelir.

GELİNİM MUTFAKTA İSLİM KEBABI TARİFİ

MALZEMELER:

4-5 adet patlıcan

KÖFTE İÇİN:

500 gram kıyma

2 yemek kaşığı galeta unu

1 adet soğan

1 avuç ince kıyılmış maydanoz

1 adet yumurta

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için;

Sıvı yağ

SOSU İÇİN:

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı sıcak su

ÜZERİ İÇİN:

Yeşil biber

Çeri domates

YAPILIŞI:

Köfte harcı için yoğurma kabına kıymayı alın. Üzerine galeta unu, ince ince doğranan soğan, ince ince kıyılmış maydanoz, yumurta, sarımsak, tuz, pul biber, karabiber ve kimyon ekleyip güzelce yoğurun.

Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Bittikten sonra üzerini streçleyip dinlendirin.

Patlıcanları alacalı soyup uzun ince şeritler halinde dilimleyin. Tuzlu su dolu bir kap içine patlıcan dilimlerini alın. Patlıcanların suyunu süzüp kurulayın.

Tavadaki kızgın yağın içine patlıcan dilimlerini atıp kızartın. Kağıt havlu serili tabağa dinlenen köfteleri kızartın. Patlıcan dilimlerini bir yatay bir de dikey yerleştirerek + şeklini verin.

Orta kısmına kızaran köftelerden üst üste iki adet yerleştirin. Yeşil biber ve çeri domatesi kürdan ile yerleştirin. İslim kebaplarını fırın kabına yerleştirin.

Üzerine sosu için ayrı bir kaba biber salçası, domates salçası, tuz ve sıcak su alıp karıştırın.

Sosu fırın kabındaki islim kebaplarını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200°C fırında yemeği yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Deneyenlere afiyet olsun.