Gelinim Mutfakta İzmir Kumrusu TARİFİ: İzmir Kumrusu Nasıl Yapılır? 6 Mart Çarşamba Gelinim Mutfakta İzmir Kumrusu Malzemeleri

Haftanın 3. günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1338. bölümde İzmir Kumrusu yapıldı. 6 Mart Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yeni bölüm yemeği İzmir Kumrusu yapıldı. Peki, İzmir Kumrusu nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta İzmir Kumrusu tarifi..

Gelinim Mutfakta İzmir Kumrusu TARİFİ: İzmir Kumrusu Nasıl Yapılır? 6 Mart Çarşamba Gelinim Mutfakta İzmir Kumrusu Malzemeleri

Gelinim Mutfakta severlerin beklediği İzmir Kumrusu tarifi geldi. Hafta içi her gün ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1338. bölüm yıldızı İzmir Kumrusu oldu. Gelinim Mutfakta sunucusu İzmir Kumrusu püf noktaları ekrana geldi. Türk mutfağının lezzetli sandviçlerinden biri olan İzmir Kumrusu nasıl yapılır merak edenler için tam tarif geldi. İşte Gelinim Mutfakta İzmir Kumrusu tarifi..

Gelinim Mutfakta İzmir Kumrusu TARİFİ: İzmir Kumrusu Nasıl Yapılır? 6 Mart Çarşamba Gelinim Mutfakta İzmir Kumrusu Malzemeleri - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA İZMİR KUMRUSU TARİFİ

Malzemeler:

4 adet kumru ekmeği veya hamburger ekmeği

4 adet köfte

4 dilim kaşar peyniri

4 dilim domates

4 yaprak marul

2 orta boy soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber

Hardal ve mayonez

İZMİR KUMRUSU NASIL YAPILIR?

Öncelikle köfteleri hazırlayın. Dövülmüş dana etini tuz ve karabiberle yoğurarak köfteler hazırlayın ve köfteleri biraz yağlanmış bir tavada veya ızgarada pişirin.

Soğanları ince halkalar halinde kesin ve bir tavada zeytinyağında karamelize olana kadar pişirin. Karamelize olduktan sonra ocaktan alın ve kenara alın.

Kumru ekmeğini ortadan ikiye kesin ve iç kısmını hafifçe kızartın veya ızgarada hafifçe ısıtın.

Kızarmış ekmeğin alt yarısına marul yaprağı yerleştirin, üzerine bir dilim domates, köfte, karamelized soğan ve dilim kaşar peyniri ekleyin.

İsteğe bağlı olarak hardal ve mayonez sürerek ekmeğin üst kısmını kapatın.

Hazırladığınız İzmir kumrusunu sıcak servis yapın. Afiyet olsun!