GELİNİM MUTFAKTA KAFKAS MANTISI TARİFİ: Kafkas Mantısı Nasıl Yapılır? 6 Mayıs Gelinim Mutfakta Kafkas Mantısı Yapımı

Yepyeni haftaya start veren Gelinim Mutfakta yarışmasında gözler günün yemeğine çevrildi. 6 Mayıs Pazartesi günü Kafkas Mantısı yapan gelinler puanlarını aldı. Haftanın ilk günü en güzel Kafkas Mantısı tabağını çıkaran gelin çeyrek altını kaptı. İşte dillere destan Gelinim Mutfakta Kafkas Mantısı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA KAFKAS MANTISI TARİFİ: Kafkas Mantısı Nasıl Yapılır? 6 Mayıs Gelinim Mutfakta Kafkas Mantısı Yapımı

6 Mayıs Pazartesi gününün gelişiyle gözler Gelinim Mutfakta yeni bölüme çevrildi. Haftanın ilk günü yayına giren Gelinim Mutfakta 1381. bölüm yıldızı Kafkas Mantısı oldu. Haftanın ilk günü en güzel Kafkas Mantısı tabağını çıkaran gelin çeyrek altın için yarışa başladı. Kanal D izleyicilerinin odaklandığı Gelinim Mutfakta Kafkas Mantısı tarifini sizler için araştırdık. İşte dillere destan Gelinim Mutfakta Kafkas Mantısı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA KAFKAS MANTISI TARİFİ

Hamuru İçin;

1 yumurta

1 ılık su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İçi İçin;

300 gram kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

Tuz

Karabiber, kekik, pul biber, kimyon

Haşlamak İçin;

Su

Tuz

2 yemek kaşığı yağ

Sosu İçin;

Yoğurt

Sarımsak

Salça

Kekik, pul biber

KAFKAS MANTISI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Kafkas Mantısı için ilk önce hamuru hazırlayın. Hamur malzemelerini karıştırın. Sert bir hamur yapın.

İç malzemelerini alıp kaseye koyun. 2-3 yemek kaşığı su ilave edin. Dinlenen hamuru 3 parçaya bölüp ince ince açın.

Su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak şekiller verin. İçine kıyma harcı koyup 1 tatlı kaşığı salça ekleyin. 15 dakika mantıları haşlayın.

Sosunu dilediğiniz gibi hazırlayıp üzerine gezdirin. Salçayı yağda eritip baharatları ekleyin. Deneyenlere afiyet olsun..