Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu Tarifi: Nokul Nasıl Yapılır? 6 Şubat Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu Malzemeleri

Haftanın ikinci gün Gelinim Mutfakta maratonu başladı. 6 Şubat Salı günü Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Karadeniz Nokulu oldu. Miraç kandiline özel tarif yapan 4 gelin tezgah başına geçti. Peki, Karadeniz Nokulu nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu tarifi..

Haftanın 5 günü yeni bölüm ile izleyicilerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta 1317. bölüm başladı. 6 Şubat Salı gününün gelişiyle Gelinim Mutfakta yeni bölüm start aldı. Birbirinden hünerli 4 gelin tezgah başındaki yerini aldı. Haftanın 2. maratonuna başlayan gelinlerin bugünkü ödevi Karadeniz Nokulu oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Karadeniz Nokulu tarifi verildi. Kanal D ekranının karşısına geçen izleyiciler günün yeni bölüm yıldızına odaklandı. Kalemi kağıdı alan izleyiciler Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu tarifine odaklandı. Peki, Karadeniz Nokulu nasıl yapılır? İşte merak edenler için Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu tarifi..

Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu Tarifi: Nokul Nasıl Yapılır? 6 Şubat Gelinim Mutfakta Karadeniz Nokulu Malzemeleri - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA KARADENİZ NOKULU TARİFİ 6 ŞUBAT 2024

MALZEMELER:

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı sirke

1 çay kaşığı karbonat

1 paket instant maya

1 yemek kaşığı toz şeker

5,5 su bardağı un

İç harcı için;

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

2,5 su bardağı kuru üzüm

Sıcak su

KARADENİZ NOKULU NASIL YAPILIR?

Bir kaba kuru üzüme üzerine geçecek kadar sıcak suyu koyup bekletin.

Yoğurma kabına birinin sarısını üzeri için ayırdığınız yumurta, yoğurt, sıvı yağ, ılık su, sirke, karbonat, instant maya ve toz şekeri alıp karıştırın.

Unu ekleyip hamur elde edin. İç harcı için üzümlerin suyunu süzüp kurulayın. Üzümlerin üzerine toz şeker, ceviz ve tarçın dökün.

Hamuru toplayıp 8 eşit parçaya kesin. Bezelerin üzerini örtün. Unlanmış tezgaha bezelerden alıp açmaya başlayın.

Hamurun üzerine eritilmiş tereyağından her yerine gelecek şekilde sürün. İçine üzümlü harcı koyun.

Açtığınız bezeyi iç harcın üzerine yerleştirin. Üzerine tekrar eritilmiş tereyağı sürün. Uç kısmından boşluk kalacak şekilde iç harcı serpin.

Rulo şeklinde sarıp dizmeye başlayın. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerlerine yumurta sarısını eritilmiş tereyağı ile karıştırıp sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirin. Deneyenlere afiyet olsun..