Gelinim Mutfakta Karadeniz Usulü Kiş Tarifi: Karadeniz Usulü Kiş Nasıl Yapılır? 30 Ocak Gelinim Mutfakta Karadeniz Usulü Kiş Yapımı

30 Ocak Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1312. bölüm yıldızı Karadeniz Usulü Kiş oldu. 30 Ocak Salı günü yemeği Gelinim Mutfakta Karadeniz Usulü Kiş oldu. Haftanın ikinci günü yayınlanan Karadeniz Usulü Kiş yapan gelinler hünerlerini konuşturdu. İşte Gelinim Mutfakta Karadeniz Usulü Kiş tarifi..

Gelinim Mutfakta Karadeniz Usulü Kiş Tarifi: Karadeniz Usulü Kiş Nasıl Yapılır? 30 Ocak Gelinim Mutfakta Karadeniz Usulü Kiş Yapımı

Gelinim Mutfakta Karadeniz Usulü Kiş tarifi geldi. 30 Ocak Salı günü yayına giren Gelinim Mutfakta yeni bölümde Karadeniz Usulü Kiş yapıldı. Gelinler puanlarını aldı. Türkiye'nin Karadeniz bölgesine özgü bir çeşit börek veya tartı andıran Karadeniz Usulü Kiş yapımına geçildi. Genellikle yörenin yerel malzemeleri ile hazırlanan Karadeniz Usulü Kiş tarifi verildi. 30 Ocak Salı günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1312. bölümde Karadeniz Usulü Kiş yapımına geçildi. Gelinler günün çeyrek altınını kazanmak için kıyasıya yarıştı. 30 Ocak Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yeni bölümde Karadeniz Usulü Kiş nasıl yapılır belli oldu. İşte 30 Ocak Gelinim Mutfakta Karadeniz Usulü Kiş tarifi..

Gelinim Mutfakta Karadeniz Usulü Kiş Tarifi: Karadeniz Usulü Kiş Nasıl Yapılır? 30 Ocak Gelinim Mutfakta Karadeniz Usulü Kiş Yapımı - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA KARADENİZ USULÜ KİŞ TARİFİ 30 OCAK 2024

MALZEMELER:

Hamur İçin:

2,5 su bardağı un

125 gr tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

Yarım 2 su bardağı soğuk su

İç harcı için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 büyük soğan, ince doğranmış

Yarım su bardağı mısır unu

200 gr beyaz peynir veya lor peyniri

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

2 adet yumurta

Yarım su bardağı süt

Tuz, karabiber, pul biber

İsteğe bağlı olarak ıspanak, pazı veya karalahana

Yapılışı:

Unu, tuzu ve şekeri bir kasede karıştırın.

Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla karıştırarak kum kıvamına getirin.

Soğuk suyu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamuru streç filme sarıp yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

İç Harcın Hazırlanması:

Tereyağını bir tavada eritin ve ince doğranmış soğanları kavurun. Soğanlar pembeleşince mısır ununu ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.

Karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta beyaz peynir, kaşar peyniri, yumurtalar, süt, ve baharatları karıştırın.

Soğuyan soğanlı karışımı peynirli karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Fırını 180 dereceye ısıtın.

Dinlenmiş hamuru merdane ile açın ve yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Fazla hamurları kenarlardan kesin.

İç harcı hamurun üzerine dökün ve yayın. İsteğe bağlı olarak üzerine ekstra peynir serpebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.

Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir, bu yüzden kişinizi pişirirken ara sıra kontrol etmeniz iyi olacaktır. Deneyenlere afiyet olsun..