Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gelinim Mutfakta Karakuş Tatlısı Tarifi TIKLA ÖĞREN! Adana Karakuş Tatlısı Nasıl Yapılır? 11 Ocak 2024 Gelinim Mutfakta Karakuş Tatlısı

11 Ocak Perşembe günü Kanal D canlı yayın takip eden izleyiciler Gelinim Mutfakta tariflerine göz gezdirdi. haftanın dördüncü günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1299. bölüm yıldızı Karakuş Tatlısı oldu. 11 Ocak Perşembe günü tezgah başına geçen gelinler Karakuş Tatlısı yaptı. Peki, Karakuş Tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Karakuş Tatlısı tarifi..

11 Ocak Perşembe günü

Kanal D canlı yayın izlenen Gelinim Mutfakta Karakuş Tatlısı tarifi geldi. Haftanın dördüncü günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışının lezzeti Karakuş Tatlısı oldu. Her gün yeni bölümleriyle sevenlerinin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Adana Karakuş Tatlısı oldu. Hafta finali öncesi çeyrek altını kapmak isteyen gelinlerin ödevi Karakuş Tatlısı yapımına geçildi. Gelinim Mutfakta sunucusu Nursel Ergin bir yandan gelinlerin ödevi Karakuş Tatlısı malzemelerini açıklarken bir yandan da tarifin püf noktalarını sıraladı. Adana yöresiyle ünlenen Karakuş Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler hazırlandı. Ekran başındaki izleyiciler kalem kağıt alıp Karakuş Tatlısı yapımına başladı. Peki, Karakuş Tatlısı nasıl yapılır? İşte 11 Ocak 2024 Perşembe Gelinim Mutfakta Karakuş Tatlısı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA KARAKUŞ TATLISI TARİFİ 11 OCAK 2024

MALZEMELER:

1 yumurta

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı su

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

Az kabartma tozu

4 su bardağı un

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı şeker

3. 5 su bardağı su

Yarım limon

KARAKUŞ TATLISI NASIL YAPILIR?

Şerbet için şeker, su ve limonu tencereye alıp kaynamaya bırakın. 20-25 dakika kadar kaynattıktan sonra soğutun.

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 6 bezeye ayırın.

Hamur bezeleri 20 dakika kadar dinlendirip altına ve üstüne nişasta serperek açın.

Açtığınız yufkayı 4-5 parmak genişliğinde katlayın. Hamurları yelpaze yapar gibi bir öne bir arkaya gelecek şekilde katlayın.

Yarısına kadar katlayınca aralarına ceviz dizin. Ardından kalan yufkayı cevizin üzerine aynı şekilde katlayın.

Cevizlerin aralarında kalan boşlukları parmaklarınızla sıkıştırın. Sıkılan yerleri bıçakla kesin.

Tatlıları kızgın yağa atıp her iki tarafını da nar gibi kızartın. Kızaran tatlıları soğuk şerbete atın. Afiyet olsun..