GELİNİM MUTFAKTA KARALAHANA SARMASI TARİFİ 21 AĞUSTOS ÇARŞAMBA: Karalahana Sarması Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta yarışında haftanın üçüncü günü geldi çattı. 21 Ağustos Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Karalahana Sarması tarifi araştırıldı. Peki, Gelinim Mutfakta Karalahana Sarması nasıl yapılır? İşte yanıtı..
Gelinim Mutfakta Karalahana Sarması tarifi merak konusu oldu. 21 Ağustos Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Karalahana Sarması tarifi araştırıldı. Peki, Gelinim Mutfakta Karalahana Sarması nasıl yapılır? İşte yanıtı..
GELİNİM MUTFAKTA KARALAHANA SARMASI TARİFİ
MALZEMELER
2 bağ kara lahana
1 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Üzeri İçin:
Yarım limon suyu
GELİNİM MUTFAKTA KARALAHANA SARMASI TARİFİ
Gelinim Mutfakta Karalahana Sarması için kara lahanaları haşlayın. Damarlı kısımlarını kesip 1 su bardağı pirinci yıkayın. Süzüp 2 adet kuru soğanı küp küp doğrayın.
Yarım su bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı salça ekleyin. Tuz ekleyip karabiber ve kuru nane katın.
Kalem gibi sarıp tencerenin dibine kara lahana yaprağı döşeyin. Üzerine kara lahana sarmalarını dizin.
2 su bardağı suyu tencereye koyup kaynatın. Piştikten sonra yarım limon suyu ekleyin. Deneyenlere afiyet olsun..