GELİNİM MUTFAKTA KAT KAT TART TARİFİ 28 HAZİRAN 2024: Kat Kat Tart Nasıl Yapılır? Tam Bir Görsel Şölen..

28 Haziran Cuma günü hafta finali bölümüyle ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün lezzeti Kat Kat Tart oldu. 4 gelin tezgah başına geçti ve Kat Kat Tart yapımına başladı. Hem küçük hem de büyüklerin kaçırmaması gereken Kat Kat Tart tarifi burada..

GELİNİM MUTFAKTA KAT KAT TART TARİFİ 28 HAZİRAN 2024: Kat Kat Tart Nasıl Yapılır? Tam Bir Görsel Şölen..

Gelinim Mutfakta severlerin beklediği yemek tarifi geldi. Her gün çeyrek altın kazanmak için farklı farklı lezzetler yapan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldızı Kat Kat Tart tarifi oldu. 4 gelin çeyrek altın kazanmak için günün en güzel Kat Kat Tart tarifini uygulamaya koyuldu. Ev hanımlarının kaçırmaması gereken lezzet bombası geldi. İşte Gelinim Mutfakta Kat Kat Tart tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA KAT KAT TART TARİFİ

MALZEMELER

Keki İçin:

2 adet yumurta

1 buçuk çay bardağı şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

2 çay bardağı un

1 çay bardağı süt

2 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

Muhallebisi İçin:

2 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

1 çay bardağı şeker

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı margarin

KAT KAT TART NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Kat Kat Tart tarifi için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip bir kez daha çırpın. İçine kakao, kabartma tozu ve un ekleyin.

Kek hamurunu her tarafını margarinle yağlanmış tart kalıbına dökün. Her tarafa eşit yayılmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirin.

Muhallebisi için un ,şeker ve sütü çırpıp muhallebi kıvamına getirin. Margarin ve vanilyayı ekleyip biraz daha çırpın. Soğuyan muhallebiyi kekin ortasına dökün.

Üzerini dekor çikolata sosla süsleyip şekillendirin. Bir süre dinlendirip üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek dilimleyin. Deneyen herkese afiyet olsun..

Kaynak: Şermin Temur