GELİNİM MUTFAKTA KAYMAKLI KADAYIF TARİFİ: En Pratik Kadayıf Nasıl Yapılır? (28 Mayıs Salı) Gelinim Mutfakta Kaymaklı Kadayıf Yapımı
Nursel Ergin'in sunumuyla ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldızı Kaymaklı Kadayıf oldu. Büyük küçük herkesin sevdiği Kaymaklı Kadayıf tarifinde dikkat edilmesi gereken püf noktalar belli oldu. İşte damak çatlatan en pratik Gelinim Mutfakta Kaymaklı Kadayıf tarifi..
28 Mayıs Salı günü ekran karşısına geçen izleyiciler Gelinim Mutfakta Kaymaklı Kadayıf tarifi araştırmalarına başladı. Haftanın ikinci günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1397. bölüm yemeği Kaymaklı Kadayıf oldu. Hem pratik hem de leziz görüntüsüyle davet sofralarına yakışan Kaymaklı Kadayıf malzemeleri ve yapımı araştırıldı. Günün leziz tatlısı Kaymaklı Kadayıf yapımında dikkat çekilen yerler belli oldu. Peki, Kaymaklı Kadayıf nasıl yapılır? İşte 28 Mayıs Gelinim Mutfakta Kaymaklı Kadayıf tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA KAYMAKLI KADAYIF TARİFİ
500 gram kadayıf
Şerbeti İçin;
4 bardak şeker
Soğuk su
Limon
Kaymağı İçin;
6 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı irmik
1 paket krema
Üzeri İçin;
125 gram tereyağı
KAYMAKLI KADAYIF NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Kaymaklı Kadayıf yapımı önce tencereye şekeri ve üzerini geçecek kadar suyu alıp kaynatın. Kaynayınca limon suyu ekleyip soğutun.
Kadayıfları didin. Kaymak için süt ve irmiği pişirin. Ardından 1 paket krema ekleyip çırpın.
Fırın tepsisini yağlayıp kadayıfın yarısını koyun. Üzerine pişen kaymağı döküp eşit şekilde yayın. Üzerini tekrar kadayıfla kapatın.
Yağı eritip üzerine gezdirin. Önceden ısınmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuyan şerbeti üzerine döküp dilediğiniz şekilde süsleyin. Deneyenlere afiyet olsun..