Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gelinim Mutfakta Kıbrıs Pirohu Mantısı Tarifi: Pirohu Mantısı Nasıl Yapılır? Pirohu Ne Demek?

Gelinim Mutfakta hafta ortası yemeği Kıbrıs mutfağının dillere destan mantısı Pirohu oldu. 29 Kasım Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında 4 gelinin ödevi Kıbrıs Pirohu Mantısı oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Kıbrıs Pirohu Mantısı nasıl yapılır araştırıldı. İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Kıbrıs Pirohu Mantısı tarifi..

Gelinim Mutfakta hafta ortası

Kanal D ekranında yayınlanmaya devam eden gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta yeni bölüm geldi. 29 Kasım Çarşamba günü 1268. bölümüyle izleyici karşısına çıkan yapımda günün lezzeti Kıbrıs Pirohu Mantısı oldu. Yavru vatan Kıbrıs mutfağının dillere destan lezzeti Pirohu Mantısı nasıl yapılır araştırılmaya başladı. Gelinim Mutfakta yeni bölümde gelinlerin ödevi olan Kıbrıs Pirohu Mantısı yapımına göz gezdiren seyirciler tarifin püf noktalarını öğrendi. Sunucu Nursel Ergin Gelinim Mutfakta 1268. bölümün yıldızı olan Kıbrıs Pirohu Mantısı nasıl yapılır maddeler halinde sıraladı. Ekran başındaki izleyiciler bir yandan Pirohu Mantısı nasıl yapılır araştırırken bir yandan Pirohu ne demek merak etti. İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Kıbrıs Pirohu Mantısı tarifi..

PİROHU NEDİR?

Pirohu, Rumlardan geldiği söylenen Kıbrıs’a özgü bir yemektir. Zamanla bu yemek türü Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a gelen Türkler tarafından yapılmaya başladı. Zaman içinde yaygınlaşan Pirohu Mantısı Kıbrıs mutfağında sıklıkla yapılan tarifler arasında yer aldı. Pirohu hamuru yağda değil suda haşlanır ve içi peynirli olur. Bunun yanında servisinde kullanılan hellim peyniri de Pirohu mantısını özel kılar. Gelin bu lezzetin tarifine beraber bakalım.

GELİNİM MUTFAKTA KIBRIS PİROHU MANTISI TARİFİ

MALZEMELER:

500 gram un

100 ml sıvı yağ

1 yemek kaşığı tuz

1 yumurtanın yarısı

Aldığı kadar su

İÇ HARCI İÇİN:

250 gr tuzsuz Lor peyniri

Kuru nane

ÜZERİ İÇİN:

1 paket hellim

Kuru nane

YAPILIŞI:

İlk olarak hamuru hazırlayın. Bunun için bir kaba un, tuz, yumurta, sıvı yağ alıp karıştırın. Kulak memesi kıvamına gelene kadar su ekleyerek yoğurun.

Yarım saat streç film ile üzerini kapatıp hamuru dinlendirin. İç harcı için lor peyniri çatalla ezip kuru nane ekleyin. Üzeri için hellim peyniri rendeleyin.

Peyniri kuru nane ile karıştırın. Kaynatmak için tencereye su ve biraz tuz koyun. Hamuru 2 beze halinde kesin.

Tezgahı ve merdaneyi unlayıp hamuru ince açın. Yarısına katlayıp aralarına iç harcı koyun.

Hamurun diğer yarısını üstüne kapatıp fincan ile harçlı yerleri ayırın. İçindeki havayı alıp kenarlarına bastırın.

Çatalla şekil verdiğiniz Pirohu mantılarını kaynar suya atıp 10 dakika haşlayın.

Haşlanan mantıyı tabağa alıp üzerine hellimli karışım döküp servis edin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun…