Gelinim Mutfakta Kısmet Açan Tatlı Tarifi 24 Eylül 2024: Kısmet Açan Tatlı Nasıl Yapılır?

Haftanın ikinci günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışında günün lezzeti Kısmet Açan Tatlı oldu. Hem pratik hem de bir o kadar kolay olan Kısmet Açan Tatlı yapımına dair püf noktalar geldi. İşte 24 Eylül Salı günü yapılan Gelinim Mutfakta Kısmet Açan Tatlı tarifi..

Gelinim Mutfakta Kısmet Açan Tatlı Tarifi 24 Eylül 2024: Kısmet Açan Tatlı Nasıl Yapılır?

Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta yeni bölüm Gelinim Mutfakta Kısmet Açan Tatlı yapıldı. 4 gelin tezgah başında günün leziz tarifi Kısmet Açan Tatlı yapmaya koyuldu. En güzel tabağı hazırlayan gelinin çeyrek altını yakasına takacağı günde leziz tarifi sizler için derledik. Peki, Kısmet Açan Tatlı nasıl yapılır? İşte 24 Eylül Salı günü yapılan Gelinim Mutfakta Kısmet Açan Tatlı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA KISMET AÇAN TATLI TARİFİ

MALZEMELER

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke

2 yumurta

3.5 su bardağı un

1 fiske tuz

Şerbeti İçin;

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

birkaç damla limon suyu

İçi İçin;

Toz fıstık

Üzeri İçin;

200 gram tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

KISMET AÇAN TATLI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Kısmet Açan Tatlı için önce baklavalık yufka hazırlayın. Toparlanan hamuru biraz dinlendirin.

İçini bol toz fıstıkla dolduracağınız hamuru 15 parçaya bölün. Nişastayla birlikte tüm hamurları ince ince açın. İçini doldurup iki ucunu birleştirin.

Mekikleri ters çevirip fırın tepsisine dizin. Tereyağını eritip hamurların üzerinde gezdirin. Ardından 170 derece fırında kızarıncaya kadar kontrollü şekilde pişirin.

Fırından çıkan tatlıya sıcak şerbeti gezdirin. Deneyen herkese afiyet olsun..

Kaynak: www.nefisyemektarifleri.com