GELİNİM MUTFAKTA KİTEL TARİFİ 19 AĞUSTOS PAZARTESİ: Kitel Nasıl Yapılır?
Aslı Hünel'in sunumuyla ekrana gelen Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Kitel oldu. 19 Ağustos Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışında günün menüsü Kitel oldu. Peki, kitel nasıl yapılır? İşte 19 Ağustos Gelinim Mutfakta kitel tarifi..
19 Ağustos Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün puanlaması başladı. Aslı Hünel'in sunumuyla ekrana gelen Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Kitel oldu. 19 Ağustos Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışında günün menüsü Kitel oldu. Peki, kitel nasıl yapılır? İşte 19 Ağustos Gelinim Mutfakta kitel tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA KİTEL TARİFİ
MALZEMELER
Dışı İçin:
Yarım kilo ince bulgur
1 çay bardağı irmik
Tuz
Ilık su
İçi İçin:
2 adet soğan
300 gram orta yağlı kıyma
Birkaç dal maydanoz
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı reyhan
Tuz
Karabiber
Pul biber
KİTEL NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Kitel tarifi için bulgur, su ve tuzu karıştırın. İrmik ile yoğurun. Kıymayı ekleyip suyunu çektirin.
Baharat ve tuz ekleyip karıştırın. Bulgurlu harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparıp baş parmağınızla açın. İçini inceltip kıymalı iç harçtan ekleyin.
Tencereye sıcak su, 2 tane limon tuzu ve tuz ekleyip kaynatın. Üzerine eritilmiş tereyağı döküp sıcak servis edin. Deneyenlere afiyet olsun..