GELİNİM MUTFAKTA KIYMALI KADAYIF TARİFİ: Kıymalı Kadayıf Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta Kıymalı Kadayıf Malzemeleri

Gelinim Mutfakta yarışmasının takipçileri ekran karşısındaki yerini aldı. 15 Nisan Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1366. bölüm yıldızı Kıymalı Kadayıf oldu. Kadayıfı bu kez yemek olarak deneyecek olan ev hanımları için leziz tarif geldi. Peki, Kıymalı Kadayıf nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Kıymalı Kadayıf tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA KIYMALI KADAYIF TARİFİ: Kıymalı Kadayıf Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta Kıymalı Kadayıf Malzemeleri

Gelinim Mutfakta Kıymalı Kadayıf tarifi geldi. Birbirinden dişli gelinler ile kayınvalidelerin yarıştığı Gelinim Mutfakta macerasında yeni hafta başladı. Yepyeni haftanın ilk yayınıyla sevenlerinin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta 1366. bölüm başladı. Ekran başına geçen izleyiciler günün yıldızı Kıymalı Kadayıf tarifine odaklandı. Tatlı olarak çok yenen kadayıfı bu kez yemek olarak tüketmek için kalemi kağıdı alın. Peki, Kıymalı Kadayıf nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Kıymalı Kadayıf tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA KIYMALI KADAYIF TARİFİ: Kıymalı Kadayıf Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta Kıymalı Kadayıf Malzemeleri - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA KIYMALI KADAYIF TARİFİ

MALZEMELER:

Kadayıf Katları İçin:

500 gr taze kadayıf

50 gr tereyağı

1 çay kaşığı tuz

Harcı İçin;

400 gr kıyma

1 adet soğan

Beyaz lahana

2 adet havuç

6 dal taze soğan

5 çorba kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı köri

120 gr ceviz

7-8 tatlı kaşığı krem peynir

GELİNİM MUTFAKTA KIYMALI KADAYIF TARİFİ: Kıymalı Kadayıf Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta Kıymalı Kadayıf Malzemeleri - Resim : 2

KIYMALI KADAYIF NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta kıymalı kadayıf için geniş bir kaseye yarım kg taze kadayıf alın. Kadayıfı kabaca parçalayarak ufaltın. 2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin.

Üzerindeki köpüklü kısmı alıp kadayıflara tereyağını yedirin. 1 çay kaşığı tuzu serpip karıştırın. Fırın tepsisine fırın kağıdı serip büyükten küçüğe doğru katları yapmaya başlayın.

Yağlı kadayıfları eşit yükseklikte olacak şekilde kalıpların içine yayın. Üzerlerini hafif bastırarak düzleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altlı üstlü pişirin.

Kıymalı içi için geniş bir tavaya 400 gr kıymayı kavurun. Kıymalar renk değiştirince içine küp küp doğranmış soğanı ekleyin. Cevizi elinizle bölüp harca ekleyin.

Çeyrek beyaz lahanayı serçe doğrayıp ekleyin. Havucu rendeleyip taze soğanı ekleyin. Üzerine 1 tepeleme çorba kaşığı köri, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 5 çorba kaşığı soya sos ekleyin.

Yarım bardak su ekleyip karıştırın. Fırından çıkan Kadayıfları en büyükten başlayarak üst üste dizin. Kadayıf bitene kadar işleme devam edin. Üzerini süsleyip servis edin. Afiyet olsun..