Gelinim Mutfakta Köfteli Avcı Kebabı Tarifi: Avcı Kebabı Nasıl Yapılır?

Nefis bir Türk mutfağı yemeği olan Köfteli Avcı Kebabı tarifi geldi. 23 Kasım Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta programının yıldızı Köfteli Avcı Kebabı oldu. Günün en güzel Köfteli Avcı Kebabı tabağını hazırlayan geline çeyrek altın kazandıracak leziz yemeğin yapım aşamalarını sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Köfteli Avcı Kebabı tarifi..

Gelinim Mutfakta Köfteli Avcı Kebabı Tarifi: Avcı Kebabı Nasıl Yapılır?

Günün en güzel saati geldi. Bugün ne yemek yapsam diye düşünenlere nefis öneri geldi. 23 Kasım Perşembe günü haftanın dördüncü yayınına başlayan Gelinim Mutfakta yarışında leziz tarif verildi. Bugünün en güzel Köfteli Avcı Kebabı tabağını hazırlayan gelin çeyrek altını yakasına takmak için uğraştı. Haftanın dördüncü günü birbirinden hünerli gelinlerin yaptığı Köfteli Avcı Kebabı tarifi püf noktaları merak edildi. Türk mutfağının gözde lezzetlerinden olan Köfteli Avcı Kebabı yapan gelinler arasında kim galip gelecek merak konusu oldu. Damakları şenlendiren Köfteli Avcı Kebabı tarifinin merak edilen püf noktalarını sizler için araştırdık. Nursel Ergin 23 Kasım Perşembe yayınını açtı. Peki, Avcı Kebabı nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Köfteli Avcı Kebabı tarifi..

Gelinim Mutfakta Köfteli Avcı Kebabı Tarifi: Avcı Kebabı Nasıl Yapılır? - Resim : 1

22 KASIM ÇARŞAMBA GELİNİM MUTFAKTA ÇİKOLATALI BOHÇA TARİFİ

MALZEMELER:

Köfteler için:

500 gram dana kıyma

1 adet soğan

2 diş sarımsak

Yarım su bardağı galeta unu veya bayat ekmek içi

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

Tuz

Köfte harcını karıştırmak için:

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için:

2 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Üzeri için:

2 adet yeşil biber

2 adet domates

1 adet soğan

Tuz

Karabiber

Pul biber

Sıvı yağ

YAPILIŞI:

Kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu veya bayat ekmek içi, karabiber, kimyon ve tuz ekleyin. Güzelce yoğurun.

Köfte harcını yoğurduktan sonra üzerine yumurta ve sıvı yağı ekleyin. Bir süre tekrar yoğurup harcı dinlendirin.

Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oval veya yuvarlak köfteler elde edin.

Geniş bir tavada köfteleri sıvı yağda kızartıp bir kenara alın.

Diğer bir tavada domates salçasını kavurup üzerine su ekleyin. Tuz, karabiber, pul biber ve nar ekşisi ekleyip karıştırın.

Kızaran köfteleri sosun içine batırıp bir süre kaynatın.

Diğer bir tavada doğranmış biber, domates ve soğanı sıvı yağda kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.

Servis tabağına önce köfteleri koyun. Üzerine kavrulmuş sebzeleri ekleyin. Sıcak servis yapın. Deneyenlere afiyet olsun..

Kaynak: Şermin Temur
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız