Gelinim Mutfakta Krep Paçanga Tarifi: Krep Paçanga Nasıl Yapılır? 5 Şubat Gelinim Mutfakta Krep Paçanga Malzemeleri

Gelinim Mutfakta Krep Paçanga tarifi verildi. 5 Şubat Pazartesi günü yayına giren Gelinim Mutfakta 1316. bölümün yıldızı Krep Paçanga oldu. Haftanın ilk günü Krep Paçanga yapan gelinler kolları sıvadı. Peki, Krep Paçanga nasıl yapılır? İşte merak edilen 5 Şubat Gelinim Mutfakta Krep Paçanga tarifi..

Gelinim Mutfakta Krep Paçanga Tarifi: Krep Paçanga Nasıl Yapılır? 5 Şubat Gelinim Mutfakta Krep Paçanga Malzemeleri

Gelinim Mutfakta Krep Paçanga tarifi geldi. Peynir ve pastırma kullanılarak yapılan popüler bir Türk yemeği olan krep paçanga tarifini merak edenlere liste geldi. 5 Şubat Pazartesi günü yayına giren Gelinim Mutfakta yeni bölümün yıldızı Krep Paçanga yapan gelinler kolları sıvadı. Haftanın ilk çeyrek altınını kazanmak için yarışan gelinler hünerlerini konuşturdu. Evde deneyebileceğiniz basit bir tarif olan krep paçanga tarifi için kalemi kağıdı hazırlayın. Peki, Krep Paçanga nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Krep Paçanga tarifi..

Gelinim Mutfakta Krep Paçanga Tarifi: Krep Paçanga Nasıl Yapılır? 5 Şubat Gelinim Mutfakta Krep Paçanga Malzemeleri - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA KREP PAÇANGA TARİFİ

MALZEMELER:

1 su bardağı un

1,5 su bardağı süt

2 adet yumurta

1 tutam tuz

İç harcı için:

100 gr pastırma

100 gr kaşar peyniri

1 adet yeşil biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Krep Hamuru Yapımı:

Büyük bir kaseye unu ve tuzu ekleyin. Ortasını havuz gibi açıp içine yumurtaları kırın. Sütü ekleyip çırpın.

Hamuru dinlendirip ardından pişirme aşamasına geçin. Tavayı orta ateşte ısıtıp zeytinyağı ekleyin.

Krep hamurundan bir kepçe alıp tavaya dökün. Tavanın tabanını kaplayacak şekilde hamuru yayın.

Her iki yüzeyini de altın kahverengi olana kadar pişirin. Tüm hamurlara bu işlemi uygulayın.

Pişen krepleri tabağa alıp iç harca geçin. Pastırmaları ve yeşil biberi ince ince doğrayıp kaşar peyniri rendeleyin.

Bir krepin üzerine pastırma, kaşar peyniri ve yeşil biberden oluşan harcı koyun. Krepin yarısını kullanıp iç harcın üstünü örtecek şekilde katlayın.

Yarım ay şeklini alacak şekilde tekrar katlayıp paçanga böreği yapın. Krepleri yağlanmış tavada her iki tarafını kızartın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Deneyenlere afiyet olsun..