Gelinim Mutfakta Kuymaklı Kavurma Tarifi: Kuymaklı Kavurma Yapılışı
Gelinim Mutfakta izleyicilerine bugünkü tarif geldi. En güzel Kuymaklı Kavurma tabağını hazırlayacak gelin beklenirken televizyonlarının başındaki izleyici de kalemini kağıdını hazırladı. Günün leziz yemeğinin nasıl yapılacağı araştırılmaya başladı. İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Kuymaklı Kavurma tarifi..
28 Eylül Perşembe günü yayına giren Gelinim Mutfakta'da yeni bölüm başladı. Haftanın 5 günü saat 13.00'da yayına giren Gelinim Mutfakta yarışı başladı. Nursel Ergin gelinlerin bugünkü ödevini Kuymaklı Kavurma olarak açıkladı. Fanları tarafından her gün izlenen Gelinim Mutfakta yarışında günün lezzeti Kuymaklı Kavurma tabağını en güzel kim hazırlayacak beklenmeye başladı. Bir yandan gelinler tezgahları başında Kuymaklı Kavurma yapımına geçerken bir yandan da ekran başındakilerin Kuymaklı Kavurma tarifi araştırıldı. Peki, Karadeniz efsanesi kuymak ile kavurmanın birleşimi nasıl olacak? İşte Gelinim Mutfakta Kuymaklı Kavurma tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA KUYMAKLI KAVURMA TARİFİ
Kuymaklı kavurma, Türk mutfağında yer alan enfes bir lezzettir. Kuymak, mısır unu ve peynir ile yapılan geleneksel bir Karadeniz yemeğidir. Kavurma ise etin kendi suyunda pişirilmesiyle elde edilen bir yemektir. İşte bu iki lezzetin birleşiminden oluşan kuymaklı kavurma tarifi:
Malzemeler:
Kavurma için:
500 gram kavurma eti (dana veya kuzu eti)
1 yemek kaşığı sıvı yağ (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber
Kuymak için:
1 su bardağı mısır unu
2 su bardağı su
1,5 - 2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri veya Trabzon peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kavurma Hazırlığı:
Öncelikle eti küp küp doğrayın.
Bir tencereye sıvı yağ ekleyip ısıtın ve eti ekleyin.
Eti kendi suyunda pişirin. Suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Suyunu çektikten sonra istediğiniz kıvama gelene kadar kavurun.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Kuymak Hazırlığı:
Bir tencereye tereyağını koyun ve eritin.
Mısır ununu ekleyip kavurun. Hafifçe renk alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Suya tuz ekleyip tencereye ilave edin. Mısır unu topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Su tamamen çekilip mısır unu koyulaşınca rendelenmiş peyniri ekleyin.
Peynirler eriyene kadar karıştırarak pişirin. Kıvamı koyu bir hal almasını sağlayın. Kuymak ile kavurmayı birleştirin. Deneyenlere afiyet olsun!