GELİNİM MUTFAKTA LAVAŞLI CİĞER SARMA TARİFİ 27 AĞUSTOS: Lavaşlı Ciğer Sarma Nasıl Yapılır?
27 Ağustos Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışında günün yemeği Lavaşlı Ciğer Sarma oldu. Haftanın ikinci günü yayınlanan Gelinim Mutfakta'da en güzel tabağı hazırlayan çeyrek altın kaptı. İşte Gelinim Mutfakta Lavaşlı Ciğer Sarma tarifi..
Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yemeği Lavaşlı Ciğer Sarma oldu. Aslı Hünel'in sunumuyla izleyici karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da günün yıldız yemeği Lavaşlı Ciğer Sarma oldu. 27 Ağustos Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışında en güzel Lavaşlı Ciğer Sarma tarifini yapan gelinler çeyrek altın için yarışa girdi. İşte Gelinim Mutfakta Lavaşlı Ciğer Sarma tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA LAVAŞLI CİĞER SARMA TARİFİ
400 gram ciğer
2 orta boy soğan
1 yeşil biber
1 kapya sıvı yağ
Tuz ,karabiber, az kekik ,kimyon, pulbiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Lavaş İçin:
1, 5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı maya veya çeyrek yaş maya
1 çay kaşığı uz
1 çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
LAVAŞLI CİĞER SARMA NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Lavaşlı Ciğer Sarma hamuru için ılık suya maya koyup şeker atın. Yarım saat mayalayıp sıvıyağı ocakta ısıtın.
Üzerine küp doğranmış ciğeri atıp tuz ekleyin. 2 kuru soğanı piyazlık doğrayıp yeşil ve tatlı kırmızı biber ekleyin. Baharatları ve tereyağını koyun.
Yağ eriyince altını kapatın. Lavaşın içine ciğerleri koyup sebze ekleyin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..