GELİNİM MUTFAKTA LAVAŞLI TAVUK SARMA TARİFİ: Tavuklu Lavaş Sarma Nasıl Yapılır? 2 Temmuz Salı Gelinim Mutfakta Lavaşlı Tavuk Sarma Malzemeleri

2 Temmuz Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1417. bölüm çeyrek altına giden yol Lavaşlı Tavuk Sarma yemeğinden geçti. Haftanın 2. çeyrek altını için yarışan gelinler Lavaşlı Tavuk Sarma yapmaya başladı. Peki, Lavaşlı Tavuk Sarma nasıl yapılır? İşte 2 Temmuz Gelinim Mutfakta Lavaşlı Tavuk Sarma tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA LAVAŞLI TAVUK SARMA TARİFİ: Tavuklu Lavaş Sarma Nasıl Yapılır? 2 Temmuz Salı Gelinim Mutfakta Lavaşlı Tavuk Sarma Malzemeleri

Gelinim Mutfakta Lavaşlı Tavuk Sarma tarifi merak eden izleyiciler yeni bölüme odaklandı. 2 Temmuz Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1417. bölüm çeyrek altın kazanmak için hünerlerini sergileyen gelinler Lavaşlı Tavuk Sarma yemeğini yapmaya koyuldu. Haftanın 2. çeyrek altını için tezgah başına geçen gelinler günün en güzel Lavaşlı Tavuk Sarma yapımına başladı. Peki, Lavaşlı Tavuk Sarma nasıl yapılır? İşte 2 Temmuz Gelinim Mutfakta Lavaşlı Tavuk Sarma tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA LAVAŞLI TAVUK SARMA TARİFİ

MALZEMELER

4-5 parça tavuk göğsü

1 adet soğan

1 adet kapya biber

2 adet sivri biber

1 adet küçük sarı biber

2 adet domates

1,5 yemek kaşığı salça

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

Pul biber

Toz kırmızı biber

Kekik

10 adet lavaş ekmeği

Beşamel Sos İçin;

3 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağ

Tuz

Karabiber

Muskat

Üzeri İçin;

Rendelenmiş kaşar peyniri

LAVAŞLI TAVUK SARMA NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Lavaşlı Tavuk Sarma için tencereye zeytinyağı koyun. küp küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyin. Doğranmış sebzeleri ekleyip soteleyin.

Salça ve baharatları ekleyip karıştırın. Tereyağı ekleyip karıştırın. Lavaş ekmeğin içine harçtan koyup rulo şeklinde sarın.

Beşamel sos için tencereye tereyağı alıp eritin. İçine un ekleyip üzerine sütü dökün. Baharatları ekleyip karıştırın. Lavaşların üzerine dökün.

Üzerine kaşar peyniri koyup 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak sıcak dilimleyip servis edin. Deneyenlere afiyet olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri