GELİNİM MUTFAKTA LAZ BÖREĞİ TARİFİ: Laz Böreği Nasıl Yapılır? 2 Nisan Gelinim Mutfakta Laz Böreği Malzemeleri

2 Nisan Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1357. bölüm başladı. Haftanın ikinci günü Gelinim Mutfakta Laz Böreği yapımına başlandı. Tezgah başındaki gelinler günün en iyi Laz Böreği tabağı için kolları sıvadı. Peki, Laz Böreği nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Laz Böreği tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA LAZ BÖREĞİ TARİFİ: Laz Böreği Nasıl Yapılır? 2 Nisan Gelinim Mutfakta Laz Böreği Malzemeleri

Kanal D canlı yayın takip eden izleyiciler Gelinim Mutfakta 1357. bölüme odaklandı. Haftanın ikinci günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yeni bölüm yemeği Laz Böreği oldu. 2 Nisan Salı günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Laz Böreği tarifini sizler için araştırdık. Karadeniz Bölgesine has bir lezzet olan ve kat kat yufkanın arasında muhallebi konularak yapılan Laz Böreği tarifi geldi. İşte Gelinim Mutfakta Laz Böreği tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA LAZ BÖREĞİ TARİFİ: Laz Böreği Nasıl Yapılır? 2 Nisan Gelinim Mutfakta Laz Böreği Malzemeleri - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA LAZ BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER:

Muhallebisi İçin:

1 litre süt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

Hamuru İçin:

3 su bardağı un

1 adet yumurta

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sirke

Araları İçin:

Eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ

Üzeri İçin:

Pudra şekeri

GELİNİM MUTFAKTA LAZ BÖREĞİ TARİFİ: Laz Böreği Nasıl Yapılır? 2 Nisan Gelinim Mutfakta Laz Böreği Malzemeleri - Resim : 2

LAZ BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Laz Böreği için önce muhallebisini yapın. Sütü, şekeri ve unu karıştırıp muhallebi kıvamına getirin. Tereyağı ve vanilya ekleyin.

Hamuru için unu bir kaba unu eleyin. Ortasını açıp yumurta, su, tuz ve sirke koyun. Hamuru yoğurarak yumuşak bir kıvam tutun. Hamuru 10 eşit parçaya bölün.

Parçaları merdaneyle açabildiğiniz kadar ince açın. Yufkaları nemli bir bezin altında bekletin. Her yufka tabakasını eritilmiş tereyağıyla ıslatın.

Yağlanmış 5 yufkayı üst üste koyup üstüne hazırladığınız muhallebiyi yayın. Kalan 5 yufkayı da aynı şekilde yağlayıp muhallebinin üzerine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Gelinim Mutfakta Laz böreğini fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun..