Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gelinim Mutfakta Luhum Pilavı Tarifi: Luhum Pilavı Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta 1252. bölüm yayına girdi. 7 Kasım Salı gününün gözdesi Gelinim Mutfakta yeni bölümde hangi yemek yapılacak merak eden izleyiciler günün yemeğini mercek altına aldı. Günü yemeği Luhum Pilavı tarifi merak edildi. İşte tadına doyum olmayan Gelinim Mutfakta Luhum Pilavı tarifi..

Gelinim Mutfakta 1252. bölüm

7 Kasım Gelinim Mutfakta yarışı başladı. Her hafta, her gün ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün leziz tariflerine bir yenisi daha ekleniyor. 7 Kasım Salı günü izleyici karşısına çıkan Gelinim Mutfakta programında günün yıldızı Luhum Pilavı yapımına geçiliyor. Yeşim, Aleyna, Tuğba ve Gül arasında en güzel Luhum Pilavı tabağını kim çıkaracak bekleniyor. Nursel Ergin’in sunumuyla ekrana gelen Gelinim Mutfakta maratonunda günün yıldız yemeği Luhum Pilavı yapımı araştırılıyor. Tüm püf noktalarını sizler için araştırdığımı Luhum Pilavı tarifi haberimizde yer alıyor. İşte 7 Kasım Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Luhum Pilavı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA LUHUM PİLAVI TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

400 gram kuşbaşı et

1 büyük yemeklik doğranmış soğan

3 su bardağı sıcak su veya et suyu

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı yenibahar

Hazırlanışı:

Pirinçleri sıcak tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Sonrasında bol suyla yıkayıp süzün.

Geniş bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Kuşbaşı etleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Doğranmış soğanı ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.

Sıcak su veya et suyunu, tuzu, karabiberi, kimyonu ve yenibaharı ekleyin. Karıştırın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Suyunu çektikten sonra 15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Demlenen pilavı karıştırın ve sıcak servis yapın. Deneyen herkese afiyet olsun!