Gelinim Mutfakta Misafir Doyuran Börek Tarifi 30 MAYIS 2024: Misafir Doyuran Börek Nasıl Yapılır? Misafir Doyuran Börek Malzemeleri

30 Mayıs Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1399. bölüm yıldız yemeği Misafir Doyuran Börek oldu. Hem şık hem leziz sofraların baş tacı olmaya aday Misafir Doyuran Börek püf noktaları araştırıldı. Bir yiyenin bir daha unutamadığı Misafir Doyuran Börek tarif sizler için geldi. İşte 30 Mayıs Gelinim Mutfakta Misafir Doyuran Börek tarifi..

Gelinim Mutfakta Misafir Doyuran Börek Tarifi 30 MAYIS 2024: Misafir Doyuran Börek Nasıl Yapılır? Misafir Doyuran Börek Malzemeleri

Gelinim Mutfakta Misafir Doyuran Börek tarifi araştırması yapan izleyiciler için liste geldi. Kanal D ekranında yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta maratonunda haftanın dördüncü yarışı başladı. Her gün gelinlere farklı bir yemek ödevi veren Gelinim Mutfakta programında günün yemeği Misafir Doyuran Börek oldu. 30 Mayıs Perşembe günü izleyici karşısına çıkan Gelinim Mutfakta 1399. bölüm Misafir Doyuran Börek malzemeleri ve yapımı anlatıldı. Peki, Misafir Doyuran Börek nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Misafir Doyuran Börek tarifi..

Gelinim Mutfakta Misafir Doyuran Börek Tarifi 30 MAYIS 2024: Misafir Doyuran Börek Nasıl Yapılır? Misafir Doyuran Börek Malzemeleri - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA MİSAFİR DOYURAN BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

5 adet yufka

5 adet tavuk but

1 soğan

1 su bardağı haşlanmış havuç

1 su bardağı konserve bezelye

2 -2,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Karabiber ve tuz

Sos İçin;

Çeyrek su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 yumurta

Üzeri İçin;

2 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Çörek otu ve susam

MİSAFİR DOYURAN BÖREK NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Misafir Doyuran Börek için önce yufkayı 8'e bölün. Tavuk etlerini haşlayın. Havuçları küp küp doğrayıp bezelyelerle karıştırın.

Tavuk etlerini küp küp doğrayın. Havuç ve bezelyeyle karıştırın. Baharatları ekleyip kenara alın. Yufkanın ortasına harçtan koyup sarın. Diğer üçgeni üzerine yayın.

Üzeri için yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpıp böreklerin üzerine sürün. En son üzerlerine çörekotu veya susam serpip fırına verin. Önceden ısınmış fırına 180-200 derecede pişirin. Afiyet olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri