GELİNİM MUTFAKTA MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TARİFİ: Muhallebili Kemalpaşa Nasıl Yapılır?

20 Ağustos Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışında günün menüsü belirlendi. Gelinler tezgah başına geçti ve en güzel Muhallebili Kemalpaşa için hazırlıklar başladı. Peki, Muhallebili Kemalpaşa nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Muhallebili Kemalpaşa tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TARİFİ: Muhallebili Kemalpaşa Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta Muhallebili Kemalpaşa tarifi merak eden izleyiciler ekran başına geçti. 20 Ağustos Salı günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1432. bölüm günün yemeği Muhallebili Kemalpaşa oldu. Peki, Muhallebili Kemalpaşa nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Muhallebili Kemalpaşa tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TARİFİ

1 paket Kemalpaşa tatlısı

Şeker

Su

Muhallebisi İçin:

5 su bardağı süt

2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası

2 dolu yemek kaşığı un

6 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI NASIL YAPILIR?

Muhallebili Kemalpaşa için hazır Kemalpaşa tatlısını pişirin. Pişen tatlıları kaba yerleştirin. Bir tencerede nişasta, un, şeker, Hindistan cevizi ve sütü karıştırın.

Sürekli karıştırıp muhallebiyi koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra muhallebiye tereyağı ve vanilya ekleyin.

Soğuyan tatlıların üzerine sıcak muhallebiyi boşaltın. Tatlı oda ısısına geldiğinde 2-3 saat buzdolabında dinlendirip dilimleyin. Deneyenlere afiyet olsun..

Kaynak: Şermin Temur