Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gelinim Mutfakta Patates Çanağında Tavuk Sote Tarifi 7 Ekim: Patates Çanağında Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Yepyeni haftaya başlangıç yapan Gelinim Mutfakta gelinlerinin bugünkü ödevi Patates Çanağında Tavuk Sote oldu. 7 Ekim Pazartesi günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1466. bölüm Patates Çanağında Tavuk Sote püf noktaları paylaşıldı. İşte 7 Ekim Gelinim Mutfakta Patates Çanağında Tavuk Sote tarifi..

Yepyeni haftaya başlangıç yapan

Kanal D ekranının en çok izlenen yarışmalarından Gelinim Mutfakta yeni bölüm başladı. 7 Ekim Pazartesi günü ekran macerasına devam eden Gelinim Mutfakta’da günün yıldızı Patates Çanağında Tavuk Sote oldu. 4 gelinin en iyi şekilde yapması gereken Patates Çanağında Tavuk Sote tarifini sizler için derledik. Patates ile tavuğun enfes buluşmasını kaçırmayın. İşte 7 Ekim Gelinim Mutfakta Patates Çanağında Tavuk Sote tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA PATATES ÇANAĞINDA TAVUK SOTE TARİFİ

MALZEMELER

Patates Çanakları İçin:

1 kilo patates

Yarım çay bardağı süt

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz, kekik ve karabiber

Tavuk Sote İçin;

500 gr tavuk göğsü

7-8 adet mantar

2 adet yeşil biber

2 adet kapya biber

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

Baharatlar

Salça Sosu İçin;

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı sıcak su

PATATES ÇANAĞINDA TAVUK SOTE NASIL YAPILIR?

Patates Çanağında Tavuk Sote için önce patatesleri haşlayın. Ardından tavuk sote için sıvı yağda kuşbaşı doğranmış tavukları kızartın.

Soğan ve sarımsak ekleyip soteleyin. Biberleri ekleyin. En son mantarları koyun. Salça, tuz ve baharatları ekleyip dinlendirin.

Haşlanmış patatesleri ezip üzerine kaşar peyniri, süt, tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Harcı top şekline getirip ortasını çukur gibi açın.

İçlerine tavuk soteyi koyun. Üzerine kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Deneyenlere afiyetler olsun..