Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölüm başladı. Haftanın 5 günü yeni bölümü yayınlanan altın yarışmasında günün ödevi belli oldu. Programın sunucusu Nursel Ergin günün leziz yemeğini açıkladı. 21 Kasım Salı günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1262. bölümün yıldızı Patatesli Elmalı Tavuk oldu. Günün yemeği Patatesli Elmalı Tavuk tabağını en iyi şekilde çıkarmak için tezgah başına geçen gelinler arasında birinci kim çıkacak beklenmeye başladı. Gelinim Mutfakta seyircilerinin kaçırmadığı yeni bölümün yıldızı Patatesli Elmalı Tavuk yapımına geçelim. İşte bugün ne yemek yapsam diye düşünenlerin asla kaçırmaması gereken Gelinim Mutfakta Patatesli Kremalı Tavuk tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA 21 KASIM BÖLÜMÜ
Nursel Ergin’in sunumuyla ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın ikinci günü başladı. 21 Kasım Salı günü saat 13.00’da yayına giren altın yarışmasında bugünkü çeyrek altın kazanmak günün yemeğine bağlı oldu. Haftanın ikinci yayınında gelinlerin ödevi olan Patatesli Elmalı Tavuk yapımına geçildi. Şefler programda Patatesli Elmalı Tavuk püf noktalarını verdi. İşte hem pratik hem de bir o kadar lezzetli olan Gelinim Mutfakta Patatesli Kremalı Tavuk tarifi.
GELİNİM MUTFAKTA 21 KASIM PATATESLİ ELMALI TAVUK TARİFİ
Malzemeler:
650 gram tavuk bonfile
3-4 adet patates
1 paket krema
2 adet elma
2 kaşık zeytinyağı
Tuz
Köri
Kekik
Nane
Kimyon
Karabiber
Pulbiber
Yapılışı:
Hem leziz hem pratik patatesli kremalı tavuk için öncelikle tavukları küçük küçük doğrayın. Elmaları doğrayın.
Güzelce yıkayıp suyunu süzün. Tavukları zeytinyağı ile harmanlayın.
Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. Patatesleri elma dilim şeklinde doğrayıp borcama dizin.
Üzerine tavukları ekleyin. Tavukların her yere eşit dağılmasına dikkat edin.
Ardından bu leziz yemek için borcamın üzerine kremayı yayın.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 30 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. Günün yemeği patatesli kremalı tavuk hazır. Deneyenlere afiyet olsun..