Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GELİNİM MUTFAKTA PİLİÇ TOPKAPI TARİFİ: Piliç Topkapı Yemeği Nasıl Yapılır? 15 Mayıs Çarşamba Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı Yapımı

Ev hanımlarının hiçbir bölümünü kaçırmadığı Gelinim Mutfakta 1388. bölüm yıldızı Piliç Topkapı oldu. 15 Mayıs Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yeni bölüm Piliç Topkapı yapımına dair püf noktalar geldi. En güzel Piliç Topkapı tarifini sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı tarifi..

Ev hanımlarının hiçbir bölümünü

Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı tarifi araştırması yapan izleyiciler şahane lezzete odaklandı. Haftanın 5 günü yeni bölümüyle izleyicilerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta yarışmasında gözler yeni bölüme çevrildi. 15 Mayıs Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1388. bölüm gelinlerin ödevi Piliç Topkapı oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Piliç Topkapı malzemeleri ve yapımına dair detaylar haberimizde. İşte Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı tarifi.

GELİNİM MUTFAKTA PİLİÇ TOPKAPI TARİFİ

MALZEMELER

7 adet kemiksiz tavuk but

Yarım limon suyu

5 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

İç Pilav İçin;

Pirinç

2 yemek kaşığı kuzu ciğeri

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 adet soğan

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Tuz

Yenibahar

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

Sıcak su

Üzerine Sürmek İçin;

1 tatlı kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı salça

PİLİÇ TOPKAPI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı için kemiksiz butları limon suyu, tuz, zeytinyağlı sosta bekletin. İç pilav için sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Dolmalık fıstıkları kızartın.

İnce ince doğranmış kuru soğan ve kuzu ciğeri ekleyin. Pirinçleri süzüp kuş üzümü, yenibahar ve tuz ekleyin. Sıcak su ekleyip pişirin.

İç pilavı soğutup butları düz bir zemine yayın. İçine iç pilavdan koyup sarın. Kürdanla tutturup tepsiye dizin. Kalan sosu üzerine gezdirin. Salça ve yoğurdu karıştırıp butların üzerine sürün.

200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Patates kızartmasıyla servis edin. Deneyenlere afiyet olsun..