Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GELİNİM MUTFAKTA PROFİTEROL TARİFİ: Profiterol Nasıl Yapılır? Profiterol Kaç Kalori? İşte 12 Mart Gelinim Mutfakta Profiterol Malzemeleri

Kanal D’nin sevilen yapımı Gelinim Mutfakta 1342. bölüm lezzeti Profiterol oldu. 12 Mart Salı günü tezgah başına geçen gelinler Profiterol yapımına odaklandı. Peki, Profiterol nasıl yapılır? Profiterol kaç kalori? İşte 12 Mart Gelinim Mutfakta Profiterol tarifi..

Kanal D'nin sevilen yapımı

Hafta içi her gün saatler 13.30 olduğunda yayına giren Gelinim Mutfakta yeni bölüm başladı. 4 gelinin tezgah başına geçtiği Gelinim Mutfakta 1342. bölüm lezzeti Profiterol oldu. Bir yiyenin bir daha unutamadığı Profiterol tarifini sizler için araştırdık. 12 Mart 2024 Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yeni bölüm gelinlerin ödevi Profiterol malzemeleri belli oldu. Peki, Gelinim Mutfakta Profiterol nasıl yapılır? Profiterol kaç kalori? İşte 12 Mart Salı Gelinim Mutfakta Profiterol tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA PROFİTEROL TARİFİ 12 MART

MALZEMELER:

1 su bardağı su

100 gram tereyağı

1 çay kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı un

4 büyük boy yumurta

KREMASI İÇİN:

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

Yarım su bardağı toz şeker

2 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya

1 su bardağı krema

ÇİKOLATA SOSU İÇİN:

100 gram bitter çikolata

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağı

PROFİTEROL NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Profiterol için önce kremayı hazırlayın. Süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarılarını karıştırın.

Ocaktan alınca vanilya ekleyip soğutun. Bir su bardağı krema ekleyin. Profiterol hamuru için su, tereyağı, şeker ve tuzu kaynatın.

Unu ekleyip ocaktan alın. Hamur soğuyunca yumurtaları birer birer ekleyip hamura yedirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine küçük parçalar halinde sıkın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğutun. Çikolata sosu için çikolatayı eritin.

Üzerine süt ve tereyağı ekleyin. Soğuyan profiterolleri ortadan kesip içlerine krema sıkın. Ardından üzerlerine çikolata sosu gezdirin. Herkese afiyet olsun..