Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gelinim Mutfakta Sarmaşık Köfte Tarifi TIKLA ÖĞREN: Sarmaşık Köfte Nasıl Yapılır? 19 Aralık 2023 Gelinim Mutfakta Sarmaşık Köfte

Haftanın ikinci yayını ile sevenlerinin karşısındaki yerini alan Gelinim Mutfakta başladı. 19 Aralık Salı günü yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün leziz tarifi Sarmaşık Köfte oldu. Bir yiyenin tadını bir daha unutamadığı Sarmaşık Köfte nasıl yapılır merak edildi. Ekran başındaki izleyiciler kalemi kağıdı alıp tarifin püf noktaları yazdı. Peki, Sarmaşık Köfte nasıl yapılır? İşte 19 Aralık 2023 Gelinim Mutfakta Sarmaşık Köfte tarifi..

Haftanın ikinci yayını ile

Türk mutfağına ait geleneksel bir lezzet olan Sarmaşık Köfte tarifi geldi. 19 Aralık Salı günü ekrandaki yerini alan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldızı Sarmaşık Köfte oldu. Hem pratik hem de bir o kadar leziz olan şahane tarifin detaylarını merak eden izleyicilere son mesaj geldi. Sunucu Nursel Ergin altın yarışındaki 4 gelinin ödevini açıkladı. Haftanın ikinci yayını ile Kanal D canlı yayınlanan Gelinim Mutfakta programının startı verildi. 19 Aralık Salı günü Kanal D izleyicilerin pürdikkat takip ettiği Gelinim Mutfakta yarışmasının bugünkü ödevi Sarmaşık Köfte oldu. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan Sarmaşık Köfte nasıl yapılır merak eden izleyiciler için pratik tarif geldi. Şimdi sizde Gelinim Mutfakta Sarmaşık Köfte tarifi haberimizi okuyarak bugünün yemeğini hazırlayabilirsiniz. İşte 19 Aralık Gelinim Mutfakta Sarmaşık Köfte tarifi..

19 ARALIK 2023 GELİNİM MUTFAKTA SARMAŞIK KÖFTE TARİFİ 

MALZEMELER:

500 gram dana kıyma

1 su bardağı ince bulgur

1 adet soğan

3 diş sarımsak

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı biber salçası

Yarım limon suyu

Tuz, karabiber, pul biber

Yarım su bardağı su

Yarım demet taze soğan

Marul

YAPILIŞI:

İnce bulgurları geniş bir kaba alın. Üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın. Ardından üzerini örterek bulgurların şişmesini bekleyin.

Soğanı rendeleyin ve sarımsakları ezin. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsakları, sıvı yağı, biber salçasını, tuzu, karabiberi, pul biberi ve limon suyunu bulgurlu karışıma ekleyin.

Malzemeleri iyice yoğurun. Elde edilen karışım kıvam alınca su ekleyin ve tekrar yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın ve üzerine şekil verin.

Sarmaşık köfteleri marul yaprakları üzerine dizerek servis edin. Taze soğan veya maydanoz ile süsleyin. Deneyenlere afiyet olsun..