GELİNİM MUTFAKTA ŞEFİN ÖZEL PASTASI TARİFİ: Şefin Özel Pastası Nasıl Yapılır? Şefin Özel Pastası Malzemeleri

Bir hafta finalinin daha gelip çattığı Gelinim Mutfakta 1355. bölüm tatlıyla başladı. 29 Mart Cuma günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yeni bölüm gelinlerin ödevi Şefin Özel Pastası oldu. Peki, Şefin Özel Pastası nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Şefin Özel Pastası tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ŞEFİN ÖZEL PASTASI TARİFİ: Şefin Özel Pastası Nasıl Yapılır? Şefin Özel Pastası Malzemeleri

Haftanın 5 günü saatler 13.30 olduğunda yayına giren Gelinim Mutfakta yarışında bir hafta finali daha geldi. 29 Mart Cuma günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1355. bölüm gelinler tatlı yapımına geçti. Hafta finaline yakışır Gelinim Mutfakta Şefin Özel Pastası tarifi verildi. 7'den 70'e herkesin sevdiği damakları şenlendiren Şefin Özel Pastası tarifi püf noktaları sizler için geldi. Peki, Şefin Özel Pastası nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Şefin Özel Pastası tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ŞEFİN ÖZEL PASTASI TARİFİ

MALZEMELER:

Keki İçin:

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

2,5 su bardağı un

2 yemek kaşığı dolusu kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Keki Islatmak İçin:

1,5 su bardağı süt

Üzeri İçin:

2 poşet krem şanti

1,5 su bardağı soğuk süt

3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata

Çikolatalı Ganaj İçin:

200 ml sıvı krema

80 gr bitter çikolata

GELİNİM MUTFAKTA ŞEFİN ÖZEL PASTASI TARİFİ: Şefin Özel Pastası Nasıl Yapılır? Şefin Özel Pastası Malzemeleri - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA ŞEFİN ÖZEL PASTASI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Şefin Özel Pastası tarifi için önce keki hazırlayın. Keki için yumurtaları çırpıp şeker ekleyin. Köpük köpük olana kadar çırpın.

Üzerine sıvı yağ ve süt ekleyip ardından un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.

Yağlanmış kare borcama döküp önceden ısınmış 175 derece fırında alt üst fansız ayarda 25 dakika pişirin. Pişen kekin üzerine süt gezdirin.

Kreması için çırpma kabına toz kremşanti ve sütü alıp koyu bir kıvam alana kadar çırpın. Kremşantinin üzerine çikolatayı ekleyip güzelce çırpın.

Kremayı ve sütü tamamen çekip soğuyan kekin üzerine yayın. Her yerini bulayın. Ganajı için sos tavasına krema alıp kaynatın.

Kremanın içerisine bitter çikolata ekleyip eritin. Oda sıcaklığına gelen ganajı pastanın üzerine gezdirin. En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirin. Dilediğiniz şekilde üzerini süsleyip servis yapın. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun..

GELİNİM MUTFAKTA ŞEFİN ÖZEL PASTASI TARİFİ: Şefin Özel Pastası Nasıl Yapılır? Şefin Özel Pastası Malzemeleri - Resim : 2