Gelinim Mutfakta tavuk kokoreç tarifi 16 Eylül Pazartesi: Tavuk kokoreç nasıl yapılır? Tavuk kokoreç malzemeleri

Ekran macerasına devam eden Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni haftanın ilk günü Tavuk Kokoreç yapıldı. 16 Eylül Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1450. bölüm yemeği Tavuk Kokoreç nasıl yapılır sizler için derledik. İşte dillere destan Gelinim Mutfakta Tavuk Kokoreç tarifi..

Gelinim Mutfakta tavuk kokoreç tarifi 16 Eylül Pazartesi: Tavuk kokoreç nasıl yapılır? Tavuk kokoreç malzemeleri

Kanal D ekranında yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta yarışmasında günü yemeği Tavuk Kokoreç oldu. 4 gelin tezgah başında en iyi Tavuk Kokoreç tabağını çıkarmak için yarışa başladı. Gün sonunda en iyi tabağı çıkaran gelin çeyrek altını kapacak. Peki, Tavuk Kokoreç nasıl yapılır? İşte Aslı Hünel'in tek tek malzemelerini açıkladığı 16 Eylül Pazartesi Gelinim Mutfakta Tavuk Kokoreç tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA TAVUK KOKOREÇ TARİFİ

MALZEMELER

2 adet tavuk but

4 adet sivri biber

2 adet domates

2 adet büyük boy sarımsak

2 çay kaşığı acı pul biber

1 çay kaşığı kekik

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kimyon

Tuz

TAVUK KOKOREÇ NASIL YAPILIR?

16 Eylül Pazartesi Gelinim Mutfakta Tavuk Kokoreç için butları derisinden ayırın. Minik minik doğrayın. Tuz ve yağ ekleyip kavurun.

Suyunu çekince doğranmış biberleri ekleyin. Güzelce kavurduktan sonra biraz ezilmiş sarımsak ekleyin. Ardından istediğiniz bütün baharatları ilave edin.

Domatesleri küçük küçük doğrayıp etlerin üzerine ilave edin. Hazırlandıktan sonra ister lavaş ister ekmek arası afiyetle tüketin. Deneyenlere afiyet olsun..

Kaynak: Şermin Temur