GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU KREP BÖREĞİ TARİFİ: Krep Börek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Ne? 7 Mayıs Gelinim Mutfakta Tavuklu Krep Böreği Yapımı

Kanal D'nin sevilen programı Gelinim Mutfakta 1382. bölüm menüsü Tavuklu Krep Böreği oldu. 7 Mayıs Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yeni bölüm gelinlerin ödevi Tavuklu Krep Böreği oldu. Bir yiyenin bir daha unutamadığı Tavuklu Krep Böreği püf noktalarını sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Tavuklu Krep Böreği tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU KREP BÖREĞİ TARİFİ: Krep Börek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Ne? 7 Mayıs Gelinim Mutfakta Tavuklu Krep Böreği Yapımı

Gelinim Mutfakta Tavuklu Krep Böreği tarifi araştırması yapan izleyiciler son bölüme odaklandı. 7 Mayıs Salı günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1382. bölüm yıldızı Tavuklu Krep Böreği oldu. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle davet sofralarının olmazsa olmazı Tavuklu Krep Böreği tarifini sizler için araştırdık. İşte dillere destan Gelinim Mutfakta Tavuklu Krep Böreği tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU KREP BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

Krep İçin;

2 su bardağı süt

2 yumurta

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz

Bir tutam dereotu

Krep hamuru olacak kadar un

İç Malzeme İçin:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 parça tavuk göğsü

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 adet orta boy patates

1 su bardağı haşlanmış bezelye

Tuz

Pul biber

Karabiber

GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU KREP BÖREĞİ TARİFİ: Krep Börek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Ne? 7 Mayıs Gelinim Mutfakta Tavuklu Krep Böreği Yapımı - Resim : 1

Beşamel Sos İçin;

1. 5 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağı

1. 5 yemek kaşığı un

Tuz

Üzeri İçin:

Kaşar peyniri rendesi

TAVUKLU KREP BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Tavuklu Krep Böreği için önce yumurtayı çırpın. Üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ekleyip karıştırın.

Dereotunu ince ince kıyıp ekleyin. Tavaya döküp her iki tarafını da pişirin. İçi için patatesi küp küp doğrayıp kızartın.

Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Eti ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin ve salça ekleyin. Patatesi, bezelyeyi, tuzu ekleyip karıştırın.

Bir kase üzerine krepi alın. İçine malzemeyi koyup bohça gibi kapatıp ters çevirin.

Beşamel sos için tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü ve tuzu ekleyip karıştırın.

En son üzerine kaşar peyniri rendesi dökün. Yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Deneyenlere afiyet olsun..