GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU ŞAH PİLAV TARİFİ 10 HAZİRAN 2024 PAZARTESİ: Tavuklu Şah Pilav Nasıl Yapılır? Tavuklu Şah Pilav Malzemeleri

6. sezon final serisinde 2. haftaya giriş yapan Gelinim Mutfakta bugünkü yemek Tavuklu Şah Pilav oldu. Saray mutfaklarını aratmayan Tavuklu Şah Pilav tarifi geldi. 10 Haziran Pazartesi günü gelinlerin ödevi olan Tavuklu Şah Pilav püf noktalarını sizler için araştırdık. İşte Gelinim Mutfakta Tavuklu Şah Pilav tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU ŞAH PİLAV TARİFİ 10 HAZİRAN 2024 PAZARTESİ: Tavuklu Şah Pilav Nasıl Yapılır? Tavuklu Şah Pilav Malzemeleri

Gelinim Mutfakta Tavuklu Şah Pilav tarifi araştırmaları sıklaştı. 10 Haziran Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1306. bölüm yıldızı Tavuklu Şah Pilav oldu. Osmanlı saray mutfağını aratmayan Tavuklu Şah Pilav yapmak için tezgah başına geçen gelinler en yüksek puan için hünerlerini gösterdi. 6. sezon final serisinde 2. haftaya giriş yapan Gelinim Mutfakta bugünkü yemek Tavuklu Şah Pilav nasıl yapılır sizler için derledik. İşte 10 Haziran Gelinim Mutfakta Tavuklu Şah Pilav tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU ŞAH PİLAV TARİFİ

MALZEMELER

1 kilo pirinç

2 tane tavuk

200 gram kayısı kurusu

200 gram üzüm kurusu

1 tatlı kaşığı zerdaçal

Tuz, Karabiber, Pul biber

250 gram tereyağı

4 adet soğan

1 çay bardağı sıvı yağ

2 litre su

15 adet yufka

GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU ŞAH PİLAV TARİFİ 10 HAZİRAN 2024 PAZARTESİ: Tavuklu Şah Pilav Nasıl Yapılır? Tavuklu Şah Pilav Malzemeleri - Resim : 1

TAVUKLU ŞAH PİLAV NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Tavuklu Şah Pilav için önce soğanları doğrayıp kavurun. Tavukları haşlayıp pembeleşen soğanın içine koyun. Zerdaçal ve diğer baharatları ekleyin.

Kayısı ve üzüm kurusunu ekleyip karıştırın. Pilavını hazırlayıp yufkaları tencereyi kaplayacak şekilde dizin. Bir tanesini tavuklu karışımın arasına yerleştirin.

Kalan pirinci üzerine koyup tereyağıyla tatlandırın. Üzerini tekrar yufkayla kapatın. Üzerine yağlı kağıt koyup tencerenin kapağını kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derecede 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri