Gelinim Mutfakta Testi Kebabı Tarifi: Kapadokya'nın Meşhur Testi Kebabı Nasıl Yapılır?
Her gün yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta'da haftanın son yemeği açıklandı. Aslı Hünel gelinlerin final ödevinin Testi Kebabı olduğunu açıkladı. Kapadokya'nın dillere destan lezzeti Testi Kebabı nasıl yapılır sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Testi Kebabı tarifi..
Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta haftanın son bölümü ekrana geldi. 20 Eylül Cuma günü izleyicilerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da günün yıldız yemeği Testi Kebabı oldu. Kapadokya'nın dillere destan lezzeti Testi Kebabı nasıl yapılır merak eden izleyiciler için günün tarifi geldi. Peki, Testi Kebabı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Testi Kebabı tarifi..
ELİNİM MUTFAKTA TESTİ KEBABI TARİFİ
MALZEMELER
1 kg orta yağlı dana kuşbaşı
2 adet orta boy soğan
1 baş sarımsak
4-5 adet sivri biber
3-4 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
TESTİ KEBABI NASIL YAPILIR?
Tüm malzemeleri çok küçük olmadan doğrayın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 1 kaşık salça koyun.
Yıkanmış toprak testiye tüm malzemeyi doldurun. Un ve suyla sert bir hamur yapıp testinin ağzını sıkıca kapatın.
Serçe parmağınızla delik açıp maksimum sıcaklıkta pişirin. Deneyen herkese afiyetler olsun..