Gelinim Mutfakta Uzak Doğu Usulü Kurbağa Bacağı Tarifi: Kurbağa Bacağı Yemeği Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında bugünkü menü Uzak Doğu Usulü Kurbağa Bacağı oldu. 5 Aralık Salı günü 4 gelinin ödevi Uzak Doğu Usulü Kurbağa Bacağı oldu. Herkesin alışık olmadığı bir lezzet olan Kurbağa Bacağı yemeği nasıl yapılır merak edildi. İşte Uzak Doğu esintili Gelinim Mutfakta Kurbağa Bacağı tarifi..

Gelinim Mutfakta Uzak Doğu Usulü Kurbağa Bacağı tarifi geldi. Kanal D ekranının en çok izlenen yapımlarından Gelinim Mutfakta yeni bölüm geldi. 5 Aralık Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1272. bölümün yıldızı Kurbağa Bacağı oldu. Ekran başındaki seyircilerin merak ettiği Kurbağa Bacağı Yemeği nasıl yapılır merak konusu oldu. 4 gelinin tezgah başına geçtiği haftanın ikinci yayınında günün yıldızı Kurbağa Bacağı Yemeği yapımına başlandı. Çeyrek altını kazanmak için mücadeleye başlayan gelinler arasında bugün en güzel Kurbağa Bacağı tabağını kim çıkaracak merak edildi. Peki, Kurbağa Bacağı nasıl yapılır? Kurbağa Bacağı helal mi? İşte Gelinim Mutfakta Uzak Doğu Usulü Kurbağa Bacağı tarifi..

KURBAĞA BACAĞI HELAL Mİ?

Kurbağa bacağı yemeği bazı kültürlerde geleneksel bir yiyecek olarak kabul edilir. Diğer kültürlerde ise tartışmalı bir konudur. Helal veya haram olup olmadığı konusundaki görüşler din, kültür ve kişisel tercihlere bağlı olarak değişir. İslam dini açısından helal veya haram olup olmadığı konusunda farklı yorumlar var. Bazı Müslümanlar için kurbağa eti tüketmek uygun görülürken diğerleri bu konuda tereddüt ediyor.

Gelinim Mutfakta Uzak Doğu Usulü Kurbağa Bacağı Tarifi: Kurbağa Bacağı Yemeği Nasıl Yapılır? - Resim : 1

5 ARALIK GELİNİM MUTFAKTA UZAK DOĞU USULÜ KURBAĞA BACAĞI TARİFİ

MALZEMELER:

500 gram kurbağa bacağı

3 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı hardal

2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da tereyağı

2 diş sarımsak, ezilmiş

Tuz ve karabiber

Bir tutam kırmızı pul biber

1 yemek kaşığı taze limon suyu

Taze maydanoz veya kişniş

YAPILIŞI:

Marine için bal, hardal, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Kurbağa bacaklarını bu karışıma ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra buzdolabında en az 30 dakika bekletin.

Büyük bir tavayı orta yüksek ateşte ısıtın. Marine edilmiş kurbağa bacaklarını tavaya alın.

Her iki tarafını da güzelce kızartın. Her tarafını en az 3-4 dakika pişirin. Pişirilen kurbağa bacaklarını servis tabağına alın.

Tavada kalan marine sosunu kısık ateşte 2-3 dakika kadar kaynatıp koyulaştırıp kurbağa bacaklarının üzerine dökün.

Taze doğranmış maydanoz veya kişniş ile süsleyerek sıcak servis yapın. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..