Gelinim Mutfakta Vişneli Pofuduk Çörek TARİFİ: Vişneli Pofuduk Çörek Nasıl Yapılır? 9 Şubat 2024 Cuma Gelinim Mutfakta Vişneli Pofuduk Çörek Yapımı

Bir hafta finalinin daha geldiği Gelinim Mutfakta yarışında günün lezzeti Vişneli Pofuduk Çörek oldu. Her yaştan talibi olan Vişneli Pofuduk Çörek yapımına geçildi. 9 Şubat Cuma günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1320. bölümün yıldızı Vişneli Pofuduk Çörek tarifi burada..

Gelinim Mutfakta Vişneli Pofuduk Çörek TARİFİ: Vişneli Pofuduk Çörek Nasıl Yapılır? 9 Şubat 2024 Cuma Gelinim Mutfakta Vişneli Pofuduk Çörek Yapımı

Her gün ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında hafta finali geldi çattı. 9 Şubat Cuma günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1320. bölüm yemeği belli oldu. Vişneli Pofuduk Çörek yapan gelinler tarife odaklandı. Birbirinden hünerli isimlerin yer aldığı Gelinim Mutfakta yarışmasında hafta finaline yakışır lezzet Vişneli Pofuduk Çörek yapıldı. Bir yiyenin bir daha tadını unutamayacağı Vişneli Pofuduk Çörek yapımı püf noktaları sizler için hazırlandı. Peki, Vişneli Pofuduk Çörek nasıl yapılır? İşte 9 Şubat Gelinim Mutfakta Vişneli Pofuduk Çörek tarifi..

Gelinim Mutfakta Vişneli Pofuduk Çörek TARİFİ: Vişneli Pofuduk Çörek Nasıl Yapılır? 9 Şubat 2024 Cuma Gelinim Mutfakta Vişneli Pofuduk Çörek Yapımı - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA VİŞNELİ POFUDUK ÇÖREK TARİFİ

MALZEMELER:

1 su bardağı süt

1 paket instant maya

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta

4-4.5 su bardağı un

Vişne reçeli ya da dondurulmuş vişne

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Çörekotu

VİŞNELİ POFUDUK ÇÖREK NASIL YAPILIR?

Vişneli pofuduk çörek için maya, ılık süt ve şekeri karıştırın. Maya eriyene kadar bekleyin. Devamında sıvı yağ, tuz ve yumurta ekleyip karıştırın.

Unu azar azar ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp hamurun kabarması için yaklaşık 1 saat dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve tepsiye aralıklı olarak dizin. Her parçanın üzerine biraz bastırıp ortasını çukurlaştırın.

Ortalarına vişne reçeli veya dondurulmuş vişne yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuyan çörekleri süsleyin. Afiyet olsun..