Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gelinim Mutfakta Yeni Gelin Baklavası Tarifi: Baklava Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta 1250. bölümün yıldızı Yeni Gelin Baklavası oldu. 4 gelin tezgah başına geçti ve Yeni Gelin Baklavası yapımı için kolları sıvadı. Nursel Ergin ve kayınvalidelerden 5 puan almak isteyen gelinler Yeni Gelin Baklavası yapmaya koyuldu. Peki, Yeni Gelin Baklavası nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Gelinim Mutfakta 1250. bölümün

Nursel Ergin’in sunumuyla ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında hafta finali geldi. 3 Kasım Cuma günü 1250. bölümüyle yayına giren Gelinim Mutfakta maratonunda gün sonu çeyrek altın alacak gelini bugünkü lezzet belirledi. Hafta finali bölümünde Yeni Gelin Baklavası yapan gelinler en güzel tabağı çıkarmak için hünerlerini sergiledi. 3 Kasım Cuma günü Kanal D ekranına göz gezdiren seyirciler kalem kağıdı aldı ve bu leziz tarifi yazmaya koyuldu. Hafta içi her gün saat 13.00’da ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldızı Yeni Gelin Baklavası nasıl yapılır merak edildi. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı, damak çatlatan Yeni Gelin Baklavası tarifini sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Yeni Gelin Baklavası tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA YENİ GELİN BAKLAVASI TARİFİ

Yeni gelin baklavası geleneksel bir Türk tatlısı olan baklava türlerinden biridir. Adının yeni gelin olarak almasının nedeni evlenen bir kadının gelinlik giydiği dönemde yapılan ve genellikle düğünlerde misafirlere ikram edilen bir tatlı olmasındandır. Yeni gelin baklavası, diğer baklava çeşitlerine benzer şekilde, ince yufka ile hazırlanır. Yeni gelin baklavası genellikle şeker şerbeti ile tatlandırılır. Fıstık, ceviz veya Antep fıstığı içeren bir doldurma malzemesi kullanılır. Baklavalar genellikle üçgen veya kare şeklinde kesilir ve fırınlanarak altın rengi bir görünüm elde edilir. Türkiye’de birçok farklı bölgede farklı tariflerle yapılan baklava çeşitleri vardır. Yeni gelin baklavası da bu çeşitlerden biridir. İşte tarifi..

Malzemeler:

16 adet baklava yufkası

300 gram tereyağı veya margarin

1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya Antep fıstığı içi

Şerbet için:

2 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı su

1-2 damla limon suyu

Yapılışı:

Tereyağını veya margarini eritip bir kenara alın. Şerbeti için toz şekeri ve suyu bir tencereye koyun.

Kaynamaya başladığında limon suyu ekleyin. 10-15 dakika kaynatın. Şerbetin kıvamı hafifçe yoğunlaşsın.

Şerbeti ocaktan alın ve soğutun. Baklava yufkalarını tezgaha serin. Her yufkayı tereyağı ile yağlayın.

Yufkaları birbirine yapıştırmadan üst üste yerleştirin. Yufkaların üzerine ince bir tabaka iri çekilmiş ceviz veya Antep fıstığı serpin.

Yufkaları rulo şeklinde sıkıca sarın. Rulo şeklindeki yufkaları keskin bir bıçakla 4-5 cm aralıklarla dilimleyin.

Dilimlenmiş baklava parçalarını yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.

Yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak baklavaları şerbetin üzerine dökün.

Baklavalar soğuduktan sonra servis yapın. Deneyenlere afiyet olsun..