GELİNİM MUTFAKTA YOK BÖYLE PİDE TARİFİ 26 HAZİRAN 2024: Yok Böyle Pide Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta Yok Böyle Pide Malzemeleri

26 Haziran Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1413. bölüm yemeği Yok Böyle Pide oldu. Tüm halleri çok beğenilen ve sıklıkla tüketilen Yok Böyle Pide püf noktaları verildi. Tezgah başına geçen gelinler en güzel Yok Böyle Pide için yarıştı. İşte dillere destan 26 Haziran Gelinim Mutfakta Yok Böyle Pide tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA YOK BÖYLE PİDE TARİFİ 26 HAZİRAN 2024: Yok Böyle Pide Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta Yok Böyle Pide Malzemeleri

Gelinim Mutfakta Yok Böyle Pide tarifi verildi. 26 Haziran Çarşamba günü izleyicilerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta 1413. bölüm Yok Böyle Pide yapıldı. Peynirli, ıspanaklı, pancarlı, patatesli ve kıymalı türleri yapılabilen Yok Böyle Pide yapımı için kollar sıvandı. Tezgah başına geçen gelinler en güzel Yok Böyle Pide yapımına başladı. İşte dillere destan 26 Haziran Gelinim Mutfakta Yok Böyle Pide tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA YOK BÖYLE PİDE TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru İçin:

2 adet yumurta akı

2 su bardağı ılık süt

2 paket Instant maya

Tuz

Yarım su bardağı sıvı yağ

Alabildiği kadar un

İç Harcı İçin;

Yarım kilo kıyma yağlı

1 adet küçük boy soğan

1 adet biber

1 yemek kaşığı domates salçası

Baharatlar

5 adet büyük boy patates

1 adet küçük boy soğan

1 adet biber

YOK BÖYLE PİDE NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Yok Böyle Pide tarifi için patatesleri haşlayın. Tencereye sıvı yağı alıp soğanları kavurun. Üzerine biberi ekleyin.

Salçasını ve baharatları ekleyip pişirin. Haşlanan patatesleri püre haline getirip kavurun. Tuzunu ve baharatları ekleyip karıştırın.

Kıymalı iç harcını ekleyip hamurunu hazırlayın. Yumurta aklarını, mayayı ve sütü karıştırma kabına alıp çırpın. Sıvı yağı ekleyip un koyun.

Bezeleri ayırıp pide boyutuna getirin. Soğumuş iç harcından koyup pidelerin iki ucunu kapatın. Yumurta sarısını, sıvı yağ ve sütü karıştırın. 250 derece fırında pişirin. Afiyet olsun..

Kaynak: Şermin Temur