Gelinim Mutfakta'da sunulan lezzet: Ankara kavurması tarifi

Geleneksel Ankara kavurmasını evde hazırlamak için Gelinim Mutfakta'nın pratik tarifi. Bu eşsiz kavurma lezzetiyle sofralarınızı şenlendirin!

Gelinim Mutfakta yarışmasında sunulan Ankara kavurması, geleneksel Türk mutfak lezzetlerinden biri olarak bilinir. Bu eşsiz lezzeti evde denemek isteyenler için adım adım tarif:

Malzemeler:

  • 1 kilo kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tarif:

  1. Kuşbaşı dana etlerini iyice yıkayın ve küçük parçalar halinde doğrayın.
  2. Büyük bir sac tava içine etleri alın.
  3. Etler kendi suyunu bırakıp, suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun.
  4. Soğanları ince bir şekilde doğrayın ve etlerin üzerine ekleyin.
  5. Sıvı yağ ve tereyağını da tavaya ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  6. Soğanlar pembeleşene kadar kavurma işlemine devam edin.
  7. Biberleri ince halkalar halinde doğrayıp tavaya ekleyin.
  8. 5 dakika kadar kavurduktan sonra, kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayıp etlerin üzerine ekleyin.
  9. Tuz ve karabiberle baharatlandırın ve tavanın kapağını kapatın.
  10. Ocağın altını kısarak domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
  11. Domateslerin suyu tamamen çektikten sonra yemeğiniz servise hazır!

Bu enfes Ankara kavurmasını sıcak bir şekilde yanında pilav veya ayranla servis ederek keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!