Gelinlere kötü haber! Artık bunu yaparken iki kere düşüneceksiniz

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşinin akrabalarıyla ilişki kurmayan ve onlara kötü davranan kişinin boşanma davasında kusurlu olduğuna dair mahkeme kararını onayladı.

Gelinlere kötü haber! Artık bunu yaparken iki kere düşüneceksiniz

Ankara'da yaşayan bir kadın, eşinin kendisine şiddet uyguladığını, ailesinin evliliklerine müdahalesine karşı sessiz kaldığını ve kumar alışkanlığı edindiğini belirterek boşanma davası açtı ve tazminat talep etti. Kadın, bu sebeplerle evlilik birliğinin bozulduğunu iddia etti.Buna karşılık koca, eşinin iddialarının asılsız olduğunu öne sürdü. Eşinin kendisine sevgi ve saygı göstermediğini, evlilik yükümlülüklerini yerine getirmediğini, akrabalarıyla görüşmediğini ve kendisini başkalarıyla kıyasladığını ifade ederek boşanmalarını ve kendi lehine tazminat ödenmesini talep etti.

KOCASININ AKRABALARIYLA GÖRÜŞMEDİĞİ İÇİN AZ KUSURLU

Ankara 7. Aile Mahkemesi, topladığı deliller ve tanık ifadeleri doğrultusunda kadının kocasının akrabalarıyla görüşmemesi ve onlara kötü davranması gibi nedenlerle az kusurlu, kocayı ise kumar alışkanlığı ve evliliği ekonomik olarak zorlaştırma gibi nedenlerle ağır kusurlu buldu.

TAZMİNATINI KALDIRDI

Mahkeme, tarafların boşanmalarına ve kadına maddi ve manevi toplam 60 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi. Koca, yerel mahkemenin kararına itiraz etti ve dosya Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi'ne gönderildi. İstinaf mahkemesi, eşlerin kusur oranlarının eşit olduğuna karar vererek boşanma kararını onadı ve kadına verilen tazminat kararını kaldırdı.Davacı kadın, istinaf kararını temyiz ederek Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, istinaf kararında hukuka aykırılık bulunmadığını belirterek, bu kararı oy birliğiyle onadı. Yargıtay, kararın yasal ve usul kurallarına uygun olduğunu vurgulayarak temyiz talebini reddetti.

Kaynak: Ensonhaber.com