GENAR arıyor, AK Parti anketinde neler soruluyor?

AK Parti Genel Merkezi, yerel seçimlerde aday belirlemek için anket çalışmalarını sıklaştırdı. Her hafta yeni bir anket başlıyor.

GENAR arıyor, AK Parti anketinde neler soruluyor?

AK Parti Genel Merkezi, yerel seçimlerde aday belirleme çalışmalarına hız verdi. Genel Merkez tarafından birkaç farklı firma üzerinden anket çalışması yapılıyor. Bu firmalardan öne çıkanlardan biri de GENAR. Son günlerde GENAR, birçok vatandaşı arayıp yerel seçimlerle ilgili dikkat çeken sorular soruyor.

“BAŞKA PARTİDEN ADAY OLSA” DETAYI

Örneğin sorulan sorularda, “Mevcut belediye başkanının hizmetlerinden memnun musunuz?”, “Mevcut belediye başkanı başka partiden aday olsa oy verir misiniz?”, “Temayülde ismi çıkan X ismi, belediye başkan adayı gösterilse oy verir misiniz?” gibi sorular aranan isimlere yöneltiliyor.

MUHALEFETİN OLASI ADAYLARI DA SORULUYOR

Öte yandan GENAR’ın yaptığı anket çalışmasından, sadece AK Parti’ye dönük sorular da sorulmuyor. İlçelerde muhalefet partilerinin muhtemel aday isimleri de katılımcılara soruluyor ve oy verip vermeyeceği noktasında bilgi isteniyor.

İKİ İSİM SORULACAK

Edinilen bilgilere göre, ilerleyen günlerde bir anket çalışması daha başlayacak. Özellikle karar vermenin zorlaştığı ilçelerde, katılımcılara doğrudan isimler yöneltilecek ve iki isim arasında tercih yapılması da istenecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ