Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Genç avukat Derince İlçe Kadın Kolları Başkanı oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadın kolları kongre süreci öncesinde, Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi’nde aktif görev alan genç avukat Kübra Akkurt, Derince İlçe Kadın Kolları Başkanı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadın

Derince İlçe Kadın Kolları Seçimi’nde 3 aday vardı. Kübra Akkurt, Neslihan Sarım ve Şengül Çeğil başkanlık için yarıştı. Kazanan 24 yaşındaki genç avukat Kübra Akkurt oldu.

247 OY ALDI

En yakın rakibi Neslihan Sarım’a 34 sayı fark atan Kübra Akkurt, 247 oy alarak CHP Derince yeni Kadın Kolları Başkanı oldu. Sarım 217 oy alırken 3.aday olan Şengül Çeğil ise 16 oy aldı.

EĞİTİMLER DÜZENLEMEYİ HEDEFLEDİ

Akkurt, yerel seçimlerde CHP’den 24. sıra meclis üyesi adayı olarak da sahada etkin bir şekilde çalışmış ve olumlu geri dönüşler almıştı. Akkurt, partideki bütün kadın üyelerin daha aktif olmalarını ve birlikte güzel işler başarmayı hedeflediğini belirtti. Bu bağlamda, kadınların haklarının farkında olmaları için çeşitli eğitimler ve seminerler düzenlemeyi planladığını ifade etti. Ayrıca, daha fazla kadının saha çalışmalarında yer almasını teşvik etmek istediğini vurguladı.

KÜBRA AKKURT KİMDİR?

2000 yılında Derince’de doğdu.
Lise öğrenimini Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi’nde tamamladı.
2018-2022 yılları arasında Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudu.
Bir yıllık yasal avukatlık stajını Göker Hukuk Bürosu’nda tamamlamasının ardından 20/11/2023 tarihinde Avukatlık Ruhsatnamesini aldı.
Şu anda kendi ofisi bulunmaktadır.
Kocaeli Barosunda Kadın Hakları Merkezi’nde, Hayvan Hakları Komisyonu’nda ve Kültür ve Sanat Komisyonu’nda aktif bir şekilde görev alıyor.