Genç avukatlar isyanda: CMK kabul etmeyecekler

Kocaeli’de CMK fiyat tarifesine isyan eden genç avukatlar emeklerinin karşılığını alamadıklarını vurgulayarak, meslektaşlarını CMK görevlendirme sistemlerini kapatmaya davet etti.

Genç avukatlar isyanda: CMK kabul etmeyecekler

Kocaeli Barosuna kayıtlı genç avukatlar bugün Kocaeli adliyesi önünde bir araya gelerek CMK tarife ücretlerine yapılan artış oranına tepki gösterdi. Belirlenen zam oranının emeklerini karşılamadığını belirten genç avukatlar, Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği’ni çağrılarına kulak vermeye davet etti. Genç avukatlar adına açıklamayı Kocaeli Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Resul Uludağ gerçekleştirdi.

“ÇÖZÜME BİZLERİ DE ORTAK EDİN”

Sistemin tarafı olan Adalet Bakanlığını ve Türkiye Barolar Birliğini; sistemin büyük çoğunluğunu oluşturan, bu ucube sistemin çilesini çeken, mesleğin dezavantajlı tarafını oluşturan biz genç avukatları dinlemeye, anlamaya ve çözüme bizleri ortak etmeye davet ediyoruz.

Genç avukatlar isyanda: CMK kabul etmeyecekler - Resim : 1

“BOYNUNUN BORCUDUR”

Adalet Bakanlığına çağrı yapan Uludağ, “Adalet mekanizmasının vazgeçilmezi olan biz avukatların yıllardır çözülemeyen bu sorunun çözülmesi ve genç avukatların dezavantajlı durumunun iyileştirilmesi için çeşitli teşvikler sağlanması ile sorunların çözümü noktasında biz genç avukatları dinlemek ve anlamak Bakanlığın boynunun borcudur.“ ifadelerini kullandı.

“UNUTULDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUZ”

Türkiye Barolar Birliğine yaptığı çağrıda ise “Biz genç avukatların günümüz ekonomik koşulları da göz önüne alındığında CMK ücretlerine duyduğu ihtiyacı bir kez daha hatırlatıyoruz. Hatırlatıyoruz çünkü ne yazık ki unutulduğumuzu düşünüyoruz. Türkiye Barolar Birliğini, onur ve azim ile bu mesleği sürdürmeye çalışan genç üyelerinin derdi ile dertlenmeye bu konuda somut adımlar atmaya davet ediyoruz. Genç avukatları dinlemek, genç avukatların sorunlarına çare olmak ve genç avukatların temsiline imkan sağlamak Türkiye Barolar Birliği'nin boynunun borcudur.

“EMEĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Birlik çağrısında bulunan Uludağ, “CMK görevlendirmelerine ilişkin sorunların çözümü amacıyla somut adımlar atılana dek Kocaeli Barosu genç avukatlarını ve diğer barolardaki tüm genç avukatlar meclis, merkez ve kurullarını angarya niteliğindeki bu görevlendirmeleri kabul etmemeye, CMK görevlendirme sistemlerini kapatmaya, hakkımızı aramaya, emeğimize sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu noktada Kocaeli Barosu yönetim kurulunu yukarıda ifade etmiş olduğumuz talep ve eleştiriler ile ilgili gereğini yapmaya, sürecin takipçisi olmaya, genç avukatlara yönelttiğimiz eylem çağrısını tüm Kocaeli Barosu mensubu meslektaşlarımıza ileterek sürece destek olmaya davet ediyoruz.”