Genç doktorlardan İsrail’e tepki: 'Kuvözler bebeklere mezar oluyor'

7 Ekim’den bu yana devam eden siyonist saldırılarında hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve masum siviller için bir araya gelerek basın açıklaması düzenleyen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanları işgalcilere lanet Filistin'e destek açıklamasında bulundu.

Genç doktorlardan İsrail’e tepki: 'Kuvözler bebeklere mezar oluyor'

17 Kasım Dünya Prematüre Bebekler Gününde Filistin'de hayatını kaybeden bebekleri hatırlatan sağlık çalışanları 130 prematüre bebeğin ölümle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Kocaeli Üniversitesi Hastanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına ellerinde taşıdıkları "Bebek katili İsrail, katil İsrail Filistin'den defol" gibi pankartlarla öğrenci ve çalışanlar destek verdi.

'12 BİN GAZZELİ HAYATINI KAYBETTİ'

Topluluk adına basın açıklamasını İntörn Doktor Perihan Erdoğan okudu. Erdoğan açıklamada, "İsrail’in Gazze’deki son saldırıları ise bir soykırım boyutuna ulaşmıştır. 40 gündür devam eden ve tamamen sivilleri hedef alan saldırılarda 5000’i çocuk olmak üzere yaklaşık 12 bin Gazzelinin hayatını kaybettiği tespit edilmiş olup en az bir o kadarının hala enkaz altında olması söz konusudur. İsrail başta hastaneler olmak üzere okul, aşevi, camii ve evleri bombalamış, mülteci kamplarına saldırılar düzenlemiş, yaralıları taşıyan ambulansları dahi vurmuştur.

Genç doktorlardan İsrail’e tepki: 'Kuvözler bebeklere mezar oluyor' - Resim : 1

'HASTANELER İŞGAL EDİLDİ'

Katliamlar devam ederken işgalci İsrail ablukayı derinleştirmiş ve Gazze’ye en temel insani ihtiyaçların dahi girişini yasaklamış; gıda, ilaç ve temiz suya erişimi kısıtlı olan Gazze’de açlık ve salgın hastalıklar bir halk sağlığı sorunu olmaktan öte işgalin Gazze halkına karşı kullandığı bir silah halini almıştır. İçerisinde yüzlerce hasta ve yaralının olduğu binlerce yerinden edilmiş sivilin sığındığı hastaneler bombalanmış, daha sonra bizatihi İsrail askerleri tarafından işgale uğramıştır.

'SİLAHLA ACİL SERVİSE GİRİLDİ'

Bir süredir kuşatma altında tutulan ve avlusundaki şehit naaşlarının gömülmesine dahi izin verilmeyen Şifa hastanesine 2 gün önce yapılan operasyonda İsrail askerleri silahlarıyla hastanenin acil servisine girmiş, doktorlar ve sağlık çalışanları sorguya alınmış, hastanenin ilaç ve tıbbi malzeme deposu patlatılmış, hastane yönetiminin beyanına göre yaralıların bir kısmı gözleri bağlanarak bilinmeyen bir yere götürülmüştür.

'PREMATÜRE BEBEK GÜNÜ'

Hastanelere, hasta ve sağlık çalışanlarına yönelik işlenen bu suçlar başta gayesi hayat kurtarmak olan biz hekim ve sağlık çalışanları olmak üzre tüm insanlık adına büyük bir üzüntü ve utanç sebebidir. Bugün 17 Kasım Dünya Prematüre Bebek Günü. Tüm dünyada prematüre bebeklerin sorunlarına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan gün.

'130 BEBEK TEHLİKEDE'

Tam bu günlerde İsrail’in uyguladığı insanlık dışı ambargo sebebiyle Gazze’ye yakıt ve elektrik tedariği kesilmiş ve hastaneler hizmet veremez duruma gelmiştir. Bu durumdan en çok etkilenenlerin başında prematüre bebekler gelmektedir. Elektrik kesintisi sebebiyle yenidoğan yoğun bakım servisindeki bebekler kuvözlerden çıkarılmak zorunda kalınmış ve en son aktarılan bilgiye göre 6 bebek bu sebepten hayatını kaybetmiştir. Şu an 130 prematüre bebek aynı sebepten ölüm riskiyle karşı karşıyadır.

Genç doktorlardan İsrail’e tepki: 'Kuvözler bebeklere mezar oluyor' - Resim : 2

'KUVÖZLER MEZAR OLUYOR'

Tüm bu zor şartlara rağmen Gazze’deki meslektaşlarımız bir hayatı daha kurtarabilmek için bombalar altında tüm gücüyle çalışmaya devam ediyor. Güncel olmayan verilere göre 206 sağlık çalışanı İsrail’in barbar saldırılarında yaşamını yitirdi. Bizler hekim ve hekim adayları, hemşire, ebe ve bilumum sağlık çalışanları olarak işgalci İsrail’in Gazze’de hastaneleri, hastaları, bebekleri, çocukları, yaralıları, sağlık çalışanlarını ve tüm sivilleri hedef alan barbar saldırılarını lanetliyoruz. Yaşanan bu soykırım karşısında sessiz ve duyarsız kalan yığınlardan beri olduğumuzu ilan ediyoruz. Bugün Gazze’de kuvözler bebeklere mezar oluyor, Gazze’de sadece bebekler değil insanlık ölüyor" ifadelerini kullandı.

Genç doktorlardan İsrail’e tepki: 'Kuvözler bebeklere mezar oluyor' - Resim : 3