Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gençlere Destek Devletten! Başvurular 15 Şubat Tarihinde Başlayacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardım ödemeleri tüm hızı ile devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan ödemelere geçtiğimiz yıl bir yenisi daha eklendi bu aşamada son noktaya gelindi.

Aile ve Sosyal Hizmetler

Devlet tarafından dar gelirli ailelere, çocuklu ailelere, iş bulamayan vatandaşlara, engelli bireylere ve çalışamayacak durumda olan yaşlı bireyler gibi pek çok kişi ve haneye sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Farklı birçok kalemde yapılan bu ödemeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor.

Farklı sosyal yardım ödemlerini vatandaşlara ulaştıran bakanlık, her yardım için farklı şartlar sunuyor. Belli başlı şartlara uygun olan kişiler yine bakanlığın belirlediği kanallar aracılığı ile başvurularını yapabiliyor. Yapılan sosyal yardım ödemeleri ise genel olarak banka hesabı bulunmayan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına ve adına göre PTT’ye yatırılıyor.

Müjdeyi Bakan Göktaş Verdi

Son yapılan kabine değişikliğinden sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine gelen Mahinur Özdemir Göktaş, yeni sosyal yardım projelerini açıklamaya devam ediyor. Son olarak Bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında ise geçtiğimiz yıl hayata geçirileceği söylenen Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili bilgiler duyuruldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımında şu bilgilere yer verdi; ‘’Bir süredir üzerinde çalışmış olduğumuz Aile ve Genlik Fonu çalışmalarımızı tamamladık. Bu fonları 15 Şubat tarihinden itibaren almaya başlayacağız. Başvuruları ise e-devlet üzerinden kabul edeceğiz.’’

Aile ve Gençlik Fonu Nedir?

Aile ve Gençli Fonu, 9 Kasım 2023 tarihinde 7474 sayılı kanun ile yürürlüğe girmiştir. İlgili fonunu kuruluş amacı ise şu şekilde aktarılmıştı; ‘’Aile örgütlerini desteklemek ve güçlendirmek, gençleri sosyal risklere karşı korumak, girişimlerini destekleyecek bir kaynak yaratmak.’’

İlgili fonun ilk olarak deprem bölgesinde aile kurmak isteyen gençleri dikkate alacağı ve aynı zamanda bu fon aracılığı ile gençlerin kendi projelerini hayata geçirmeleri konusunda da faizsiz kredi imkanı sunacağı belirtildi. İlgili fona başvuru yapmak isteyenler şimdi sabırsızlıkla 15 Şubat tarihini bekliyor.