Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gençlere kötü haber! İnstagram kısıtlaması Türkiye’ye geliyor

İnstagram’ın dünyanın dört bir tarafında başlattığı ‘Genç Hesaplar’ uygulaması Türkiye’ye geliyor, tarih belli oldu.

İnstagram’ın dünyanın dört bir

Sosyal medya uygulaması İnstagram, ABD, Kanada, İngiltere ve Avusturalya’da başlattığı ‘Genç Hesaplar’ uygulamasını Ocak 2025’te Türkiye’de de hayata geçirecek. Yeni uygulama, 18 yaş altındaki kullanıcıların sosyal medya üzerindeki etkileşimlerini ve içerik erişimlerini sınırlayacak.

İŞTE DETAYLAR

Elde edilen bilgilere göre, 18 yaş altı kullanıcıların hesapları otomatik olarak “genç hesabı”na dönüştürülecek. Bu hesap sahipleri, yalnızca takip ettikleri kişilerle mesajlaşabilecek. Ayrıca, “Keşfet” ve “Reels” içerikleri filtrelenecek; şiddet, kozmetik ve hassas içerikler gibi belirli kategorilere erişim kısıtlanacak.

NELER YAPILABİLECEK?

Kullanıcılar, kısıtlamaların kaldırılabilmesi için hesaplarını bir ebeveyn hesabına bağlamak zorunda kalacak. Hesaplar, her gün saat 22.00 ile 07.00 arasında uyku moduna geçecek ve bu süre zarfında gelen mesajlar sessize alınacak. Ayrıca, günlük 60 dakikayı aşan kullanımda kullanıcılar, uygulamadan çıkmaları için bildirimler alacak. Meta, 18 yaşından büyük olduğunu beyan eden kullanıcıları yeni teknolojilerle tespit ederek hesaplarını kısıtlı hale dönüştürecek.

EBEVEYN DENETİMİ

Ebeveynler, çocuklarının hesaplarını denetleyebilecek, ayarlarını yönetebilecek ve hangi içeriklerle ilgilendiklerini görebilecek. Ayrıca, son bir haftada kimlerle mesajlaştıklarını takip edebilecek ancak mesaj içeriklerine erişim sağlanamayacak. Ebeveynler, çocuklarının Instagram kullanma sürelerini belirleyerek belirli saatlerde erişimi engelleyebilecek.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye’nin otomotiv devi Ford Otosan
Sıradaki Haber Ford Otosan’ın efsane modeli Kocaeli’den Avrupa’ya ihraç edilmeye başlandı!