Gençlik vapuru 3'üncü kez Körfez'i turladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi Gençlik Meclisi birlikteliğinde 3. Gençlik Vapuru etkinliği düzenlendi.

Gençlik vapuru 3'üncü kez Körfez'i turladı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Türk Bayrakları ile süslenen Atatürk Vapuru Körfez’de Cumhuriyet Turu attı. Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Çelilkbilek ve yönetimi, Darıca Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ile birlikte vapurdan önce Kasr’ı Hümayun’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Ocak 1923’de İzmit’te basın mensupları ile gerçekleştirdiği toplantıda Cumhuriyet’i kurma fikrini ilk kez dile getirdiği yer olması sebebiyle tarihimizdeki önemli ve simge yapılardan olan Kasr-ı Hümayunu ziyaret eden Gençlik Meclisi daha sonra açıklamada bulunup toplu fotoğraf çektirdi.

Gençlik vapuru 3'üncü kez Körfez'i turladı - Resim : 1

7'DEN 70'E BİRÇOK KİŞİ YER ALDI

İzmit 1 Mart Vapur İskelesi'nden kalkan 3. Gençlik Vapuru'nda, gaziler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlardan katılımcılar, engelli dernekleri, gençlik odaklı sivil toplum kuruluşları, Kocaeli Kent Konseyi Meclis ve Çalışma Grubu Üyeleri gibi 7’den 70’e birçok kişinin yer aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse, Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Çelikbilek ve Emekli Meclisi Başkanı Abdurrahman Yılmaz vapurdaki misafirleri tek te gezerek onlarla sohbet edip, teşekkür dileklerini iletti.

Gençlik vapuru 3'üncü kez Körfez'i turladı - Resim : 2

Türk Bayrakları ile süslenen Atatürk Vapurunda düzenlenen etkinliğe katılan herkese Türk Bayrağı hediye edilirken, çocuklara yönelik palyaço, yüz boyama, sihirbazlık gösterisi ve balon gibi çeşitli etkinlikler düzenlenmesinin yanı sıra ikramlar dağıtıldı. Vapurda gençler; gaziler, huzurevi sakinleri ve misafirler ile sohbet ederken çocuklarla oyunlar oynadılar. Marşlar ve şarkılar eşliğinde 2,5 saat denizde kalan Gençlik Vapuru Körfez Turu'nun ardından 1 Mart Vapur İskelesi'ne geri döndü.

Gençlik vapuru 3'üncü kez Körfez'i turladı - Resim : 3